Mainos

Lipponen jatkaa keskustelua veroalesta

Pääministeri Paavo Lipponen jatkaa keskustelua hallitusohjelmaa suuremmista veronkevennyksistä.

Paavo Lipponeen

Kunta-alan ammattiliiton KTV:n tilaisuudessa Lipponen tarjosi jälleen ehdotustaan työllisyyttä edistävistä veronalennuksista, jotta maltillinen tuloratkaisu saataisiin aikaan. Lipposen mukaan kevennykset kohdennettaisiin pienituloisille ja pienille yrityksille.

Lipposen mielestä veronkevennyksillä on mahdollista turvata palkansaajien ostovoiman suotuisa kehitys ilman ylikuumenemisen vaaraa. Lipponen sanoo että, verotusta on kevennettävä ja uudistettava juuri nyt, kun talous kehittyy myönteisesti ja julkisten menojen kasvupaineet ovat vielä pieniä.

Hallituksessa erityisesti valtiovarainministeri Sauli Niinistö on murahdellut vilkkaaksi äityneelle verokeskustelulle. Myöskään Lipposen puoluetoveri ulkoministeri Erkki Tuomioja ei kannata hallitusohjelmaa suurempia veronkevennyksiä.

Lipponen rauhoitteli ay-liikettä

MTV 3:n haastattelussa pääministeri Lipponen rauhoitteli myös valtionyhtiöiden myyntisuunnitelmista hermostunutta ay-liikettä. -Jokaista yhtiötä käsitellään jatkossa erikseen eli kyse ei ole siitä, että jonkinlainen myyntirynnäkkö olisi alkamassa tai että yhtiöitä myytäisiin jopa alennuksella, sanoo Lipponen

Ammattiliittojen keskusjärjestö SAK ja Metalliliitto hermostuivat viime viikolla kaavailuista, joiden mukaan valtio laittaisi monet valtionyhtiöt myyntiin. Hallituksen mielestä valtio voisi luopua kokonaan Rautaruukin, Kemiran ja Outokummun omistuksesta.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja