Mainos

Lipponen jarruttelee Nato-keskustelua

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) näyttää olevan selvästi ärtynyt Suomessa käytävästä Nato-keskustelusta. Hän vertaa keskustelua lähinnä seuraleikkiin.

Lipponen toppuuttelee jälleen Nato-keskustelua Turun Sanomien, Aamulehden ja Savon Sanomien haastattelussa.
-Näyttää siltä, että nimenomaan kokoomus ja RKP flirttailevat tällä Nato-kysymyksellä. Ainahan voi spekuloida tulevaisuudella ja kosiskella tiettyä osaa äänestäjistä. Minä vaan toivon, että asia olisi riittävän selkeästi läpi ajateltu, hän sanoo haastattelussa. Lipposen mielestä Nato-keskustelussa on myös itsetunnon puutetta.

Hän muistuttaa, että eihän Suomi ole ollut mikään satelliitti, ja ulkopolitiikassa on ollut tietty jatkuvuus.
-Nato-kysymyksestä tehdään seuraleikki, jonka pyörittämisestä ei ole mitään hyötyä, hän korostaa.

Lipponen arvostelee "flirttailijoiden" lisäksi myös "märkähattuja" Nato-keskustelun yhteydessä. Hän tällä viittaa keskustan ja ehkä osittain myös vasemmiston suuntaan. Märkähattuasenne Lipposen kielenkäytössä tarkoittaa sitä, että länttä kuikitaan yhä kylmän sodan juoksuhaudoista.

-Vaihtoehto liittyä Natoon on yksi väline Suomen ulkopolitiikassa. Jos me itse toteaisimme, ettemme liity koskaan, silloin ulkopoliittinen liikkumatila pienenisi. Emme pystyisi silloin ajamaan yhtä hyvin etujamme vaan niittaisimme itsemme lattiaan, hän päättelee.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.