Mainos

Lipponen: Hävytöntä järjestää toisilleen optiovoittoja

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä on hävytöntä, että yritysjohtajat järjestävät toisilleen suunnattomia optiovoittoja, joiden edellytykset on luotu yhteiskunnan päätöksillä. Lipponen otti kantaa mm. Meritassa yritettyihin optiojärjestelyihin Kirkkonummella.

Lipponen sanoi, että yritystoiminnalla on tänään Euroopassa paremmat mahdollisuudet kuin koskaan aikaisemmin. Uusi taloudellinen ilmasto voi kuitenkin luoda uhan taloudellisesta ryöstelystä.
-Missä se on laitonta, valtio voi puuttua asiaan, missä se on epäeettistä, on tiedotusvälineiden tehtävä tehtävä moittia sitä. Rajoja voi olla vaikea vetää, mutta meidän on myös voitava odottaa, että yritykset itse osoittavat vastuuta ja säädyllisyyttä, Lipponen sanoi.
-On suorastaan hävytöntä, että yritysjohtajat, jotka istuvat toisten yritysten johdossa järjestävät toisilleen suunnattomia optiovoittoja, joiden edellytykset on luotu yhteiskunnan päätöksillä, Lipponen totesi.

Lipponen puhui LM Ericssonin toimitalolaajennuksen vihkiäisissä. Hän korosti mm. kansainvälisen turvallisuuden merkitystä tutkimukselle ja yritystoiminnalle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.