Mainos

Lipponen: Hallitus toivoo tupoa

Pääministeri Paavo Lipponen vakuutti hallituksen valmiutta edistää keskitetyn tuloratkaisun syntymistä puhuessaan vappuna Tampereella.Veroratkaisut voivat Lipposen mukaan olla osa tupoa. Hän korosti kuitenkin, ettei verotuksella missään tapauksessa korvata palkankorotuksia tavalla, joka vaarantaisi kansalaisten perusturvan rahoituksen.

-Hallitus on valmis panemaan itsensä likoon, jotta syksyllä saadaan jatkoa sille tulopoliittiselle linjalle, joka on pelastanut Suomen.

Lipposen kannanotto lienee vastaus työnantajapuolelle, josta aiemmin viikolla kyseltiin hallituksen vastaantuloa veroasioissa. Samalla Lipponen patisteli työmarkkinajärjestöjä selvittämään keskenään asioita, jotka "ne itse ovat halunneet hoitaa mahdollisimman pitkälle".

Asioita käsitellään parhaillaan mm. työsopimuslakikomiteassa. Lipponen toivoi, että komitean työhön panostettaisiin nyt enemmän kummallakin puolella. Lipponen puuttui myös hallituksen piirissä käytyyn keskusteluun ns. rakenteellisten muutosten tarpeellisuudesta. Lipposen mielestä niitä on toteutettava "tasapainoisella ja oikeudenmukaisella tavalla".

-Ei voida ajatella, että keskitytään vain kapealle alueelle verotuksen ja sosiaaliturvan yhteensovituksessa ns. kannustinvaikutuksia etsien.

Suurin rakenteellinen ongelma työllisyyden kannalta on Lipposen mielestä työn ja pääoman verotuksen epäsuhta. Jos palkkaverotuksen alentamisessa ollaan tosissaan, edellyttää se Lipposen mielestä kiinteistöveron osuuden lisäämistä verotuloissa, puuttumista pääomaverotuksen epäoikeudenmukaisuuksiin ja suurituloisten etuihin kuten vapaaehtoisten eläkevakuutusten "suhteettomaan veroporkkanaan".
(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.