Mainos

Lipponen: Hallitus ei puutu lennonjohtajien lakkoon

Hallitus ei ole edelleenkään harkinnut erityistoimia lennonjohtajien lakon lopettamiseksi, vaikka lakko on jatkunut jo lähes kolme viikkoa. Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) sanoi Oulussa tänään, että hallitus on tehnyt ratkaisunsa valtakunnansovittelijan suosituksesta.

Lipponen oudoksuu julkisuudessa esiin tulleita kommentteja siitä, että hallituksen olisi pitänyt puuttua lakkoon. Hänen mukaansa olisi ollut tavatonta, jos hallitus olisi toiminut toisin kuin valtakunnansovittelija oli esittänyt.

Lipponen huomautti, että myös työmarkkinajärjestöjen edustajat olivat sitä mieltä, että lakkoneuvotteluja jatketaan. -Keskustelu avainryhmien lakko-oikeuksista on käynnissä, mutta en osaa sanoa, mihin se johtaa. Jokainen lakko on aina oma erityinen ilmiönsä ja ensisijassa lakot on Suomessa lopetettu neuvottelemalla, Lipponen muistuttaa.

Pääministerin mukaan vaalikamppailussa on nyt helppo esittää rohkeita kannanottoja siitä, että lakkoilijat pitää saada järjestykseen. -Hallituksella on vastuu siitä, että lakeja noudatetaan ja että työmarkkinoilla suhteet säilyvät sellaisina, että sopimuksia tehdään jatkossakin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.