Mainos

Lipponen: EU-vastuuta jaettava

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) mielestä Suomen EU- ja ulkopolitiikan johtopaikoilla voitaisiin jakaa taakkaa ja vastuuta. Lipposen kannanotto liittyy eri valtioelinten välillä virinneeseen kiistaan siitä, mille niistä kuuluu EU:n laajentumis- ja hallitustenvälisen konferenssin neuvottelujen (hvk) johtaminen.

Tasavallan presidentti Martti Ahtisaari ja ulkoministeriö ovat sitä mieltä, että johtaminen kuuluu ulkoministeriön reviiriin. Lipponen sanoo kuitenkin sunnuntaina Turun Sanomien ja Aamulehden haastattelussa pitävänsä vielä mahdollisena, että neuvottelujen johtotehtävät jaettaisiin ulkoministeriksi nousevan Erkki Tuomiojan (sd.) ja ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasin (kok.) kesken.

-On hyvä, että ulkopolitiikassa jaettaisiin taakkaa ja vastuuta, Lipponen sanoi. Lipponen korostaa, ettei kädenvääntö asiasta ole puoluepoliittinen eli kokoomuksen ja demarien, vaan pikemminkin instituutioiden välinen. Kiistassa vastakkain ovat siis toisaalla valtioneuvosto ja toisaalla ulkoministeriö ja tasavallan presidentti.

Väyrynen: EU-neuvottelut kuuluvat ulkoministerille

Vayrynen, Paavo

Euroopan parlamentin jäsen Paavo Väyrynen (kesk) sanoo julkisuuteen toimittamassaan tiedotteessa, että EU-neuvottelut kuuluvat ulkoministerin toimialaan. Väyrysen mielestä kiista siitä, kuka johtaa Suomessa EU:n laajentumisneuvotteluja on omituinen.
- Maamme ylimmän valtionjohdon tasolla työnjaosta ei pitäisi olla epäselvyyttä. Jos tasavallan presidentti ja pääministeri ovat eri mieltä neuvottelujen johtojärjestelmästä, ratkaisee presidentin kanta, Väyrynen sanoo.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.