Mainos

Lipponen ei usko Sonera-selvitysten tuovan lisätietoa

Pääministeri Paavo Lipponen epäilee, että vireillä olevat selvitykset Soneran lisenssikaupoista paljastaisivat asiasta mitään uutta tietoa. Lipponen korostaa, että päätös umts-kaupoista oli Soneran.

Pääministeri Paavo Lipponen ei usko, että Soneran umts-kauppoihin liittyvät lisäselvitykset tuovat uutta tietoa. Lipponen korostaa Aamulehden ja Turun Sanomien haastattelussa, että Soneran investointipäätös oli yhtiön hallituksen tekemä.

-Hallitus ei ole tähän yksittäiseen investointiin ottanut kantaa. Pidän todennäköisenä, etteivät selvityksetkään tuo uutta siihen, ettei hallitus ole antanut mustaa valkoisella lupaa tähän investointiin, Lipponen sanoo.

Hallituksen ja eduskunnan rooli rajoittuu Lipposen mielestä siihen, että se hyväksyi Soneran kansainvälistymisstrategian, mutta investointipäätös oli Soneran vastuulla.

Lipponen ei pelkää ensi kuun alussa pidettävää eduskuntakeskustelua.

-Poliittista vastuuta varmasti otetaan, hän vakuuttaa.

Lipponen arvostelee tiedotusvälineissä käydyn Sonera-keskustelun sävyä ja toivoo siihen lisää asiallisuutta. Pääministeri muun muassa painottaa, ettei umts-investoinneissa käytetty valtion vaan Soneran rahoja.

(MTV3-STT)

Lue pääministerin koko haastattelu Turun Sanomista
Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre puolustaa valtion omistajaroolia pörssiyhtiöissä. Soneran umts-tappiot eivät Mönkäreen mukaan tarkoita sitä, että valtion pitäisi vähentää omistustaan.

(Huomenta Suomi 15.08.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.