Mainos

Lipponen: Ahtisaarelle löytyy tehtäviä

Pääministeri Paavo Lipposen (sd.) uskoo, että presidentti Martti Ahtisaarelle löytyy vielä tehtäviä ja että hänen historiallinen merkityksensä tunnustetaan.

-Hänellä on tehtävä, kun Suomi ottaa vastaan Euroopan unionin puheenjohtajuuden, huomautti Lipponen Helsingin Käpylän työväentalossa tänään pidetyssä vapun iltapäiväiltamissa. Tämän enempää hän ei Ahtisaaren tulevista tehtävistä paljastanut.

Lipponen selvitti SDP:n presidenttiehdokaskuvioita noin satapäiselle, lähinnä varttuneemmasta väestä koostuvalle yleisölle. Hän kertasi Ahtisaaren jääneen pois SDP:n esivaalista ja mainitsi, että näin ollen istuva presidentti ei ole käytettävissä toiselle kaudelle.

Hän sanoi ymmärtävänsä, miksei Ahtisaari suostunut esivaaliin. Hänen mielestään on hieman vaikeaa ajatella, että tasavallan presidentti lähtisi ulkoministerinsä kanssa mittailemaan suosiota esivaaliin.

-Siinä sitten suurennuslasilla katsottaisiin, mitä eroja heidän välillään on. Ei se olisi ollut kunniaksi kenellekään, hän tiivisti.

Lipposen mielestä Ahtisaaren päätös on SDP:n kannalta valitettava. Hän kiitti, että Martti Ahtisaarta olisi tarvittu kokeneena, kansainvälisesti arvostettuna valtiomiehenä.

-Martti Ahtisaari ansaitsee meidän kaikkien suomalaisten kunnioituksen.

Lipponen arvosteli, että tasavallan presidenttiä on julkisuudessa käsitelty asiattomasti ja kaunaisesti. Hän on Lipposen mielestä pannut itsensä likoon Suomen elinkeinoelämän hyväksi matkaamalla väsymättä maailmalla; se on ollut työtä työllisyyden hyväksi.

-Hän on pitänyt siitä, että maa, kaikki alueet saavat ansaitsemansa huomion. Hän myös kykenee tekemään päätöksiä silloin, kun niitä ulkopolitiikassa tarvitaan tai kun muuten presidentin päätöksiä tarvitaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.