Lionel Messille mojova tunnustus Yhdysvalloissa

Jalkapallon argentiinalainen supertähti Lionel Messi on nimetty Time-lehden vuoden urheilijaksi. Messin kautta on leimannut muun muassa siirtyminen Yhdysvaltoihin MLS-liigan Inter Miamin riveihin.

Lisäksi Messi sai lokakuun lopulla maailman parhaalle miespelaajalle jaettavan Kultaisen pallon (Ballon d'Or). Hän voitti palkinnon jo kahdeksatta kertaa.

Timen mukaan Messillä on ollut jo mullistava vaikutus Yhdysvalloissa. Maa on ollut hidas omaksumaan jalkapallon osaksi urheilumaisemaa, mutta lehden mukaan Messi on onnistunut tänä vuonna tekemään Yhdysvalloista jalkapallomaan.

Lehden mukaan Messin saapuminen Yhdysvaltoihin on kasvattanut paitsi kävijä- ja katsojamääriä myös lippujen hintoja ja oheistuotteiden myyntiä.

Messi, 36, debytoi Miamin riveissä heinäkuussa sen jälkeen kun hän oli lähtenyt ranskalaisesta Paris Saint-Germainista (PSG).

Saudi-Arabia tai Pohjois-Amerikka

Argentiinalaistähti auttoi uutta seuraansa voittamaan laajennetun Leagues Cupin, johon osallistuu yhdysvaltalaisista ja kanadalaisista seuroista koostuvan MLS:n joukkueiden lisäksi Meksikon Liga MX:n joukkueita.

Loukkaantuminen kauden lopussa johti kuitenkin siihen, ettei Messi kyennyt auttamaan Miamia pääsemään MLS:n pudotuspeleihin.

Time siteerasi Messin sanoneen, että hänen ensimmäinen valintansa PSG:n jälkeen olisi ollut paluu Barcelonan riveihin, mutta haaveet kaatuivat seuran rahoitukseen.

Messi sanoi myös harkinneensa sitä, olisiko hän lähtenyt monien muiden pelaajien tavoin Saudi-Arabian liigaan.

– Se oli Saudi-Arabia tai MLS, ja molemmat vaihtoehdot vaikuttivat minusta erittäin mielenkiintoisilta, Messi kertoi lehdelle.

Lue myös:

    Uusimmat