Kroatia-luotsi avasi suunsa Argentiinan kyseenalaisesta toiminnasta – "Toivon, ettei huomenna käy niin"

MM-kisojen polttopisteessä: Kroatia haastaa Messin Argentiinan MM-välierässä 12:22
Antti Niemellä pelko Lionel Messiin liittyen – "Se ilman muuta alentaa Argentiinan mahdollisuuksia"

Kroatian päävalmentaja Zlatko Dalic toivoo, ettei Argentiina sorru tiistaina pelattavassa välieräottelussa kyseenalaisiin keinoihin.

Argentiina on ollut Hollantia vastaan pelatun puolivälieräottelun jälkeen suuri puheenaihe MM-kisakansan keskuudessa. Joukkueiden välisestä ottelusta muodostui todella tulinen ja kiihkeä, eikä torikokouksiltakaan vältytty.

Argentiina toimi ottelun aikana useampaan otteeseen epäurheilijamaisesti, mikä johti lopulta FIFA:n tutkintaan saakka. On toki sanottava, ettei Hollantikaan ollut täysin puhdas pulmunen, vaan lähti Argentiinan provosointiin mukaan.

Dalicilla ja Argentiinalla on kokemuksia Argentiinasta viime MM-kisoista, jolloin Kroatia voitti alkulohkopelin 3-0-lukemin. Tuolloinkin nähtiin kiihkeitä tunteita, kun Argentiinan päävalmentajana toiminut Jorge Sampaoli kieltäytyi kättelemästä Dalicia ottelun jälkeen.


Dalic ei kanna kaukaa neljän vuoden takaisista tapahtumista, mutta kroaattiluotsi toivoo, ettei Argentiina toimi tiistaina yhtä epäurheilijamaisesti kuin Hollantia vastaan.

– Argentiina oli Hollantia vastaan aika sotaisa ja vaikea, ja pelissä oli paljon pelin ulkopuolista käyttäytymistä. Toivon todella, ettei huomenna käy niin, Dalic kommentoi Reutersin mukaan.

Kroatia eteni MM-välieriin toista kertaa perättäin. Edellisissä MM-kisoissa finaaliin asti edenneen Kroatian edessä on jälleen yksi maan jalkapallohistorian tärkeimmistä otteluista.

– Huominen peli on hieno ottelu niin Argentiinalle kuin meillekin. Panokset ovat kovat molemmille, kun pelataan finaalipaikasta, Dalic toteaa.

– Minulle välieräottelu (vuonna 2018) Englantia vastaan on Kroatian paras ottelu koskaan. Brasilia-peli tulee toisena ja huominen on seuraavana listalla. Jos voitamme huomenna, se on hienoin Kroatian ottelu koskaan, Dalic korostaa.

Lue myös:

    Uusimmat