Asiantuntija lyttää Qatarin kisajärjestäjien erikoisen toiminnan, Lionel Messin ikimuistoinen hetki pilattiin – "Se on säälittävää"

Lionel Messin unelma toteutui viimein – Argentiinan supertähti sai MM-pokaalin käsivarsilleen 1:28
Lionel Messi sai Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thanilta mustan kaavun ylleen.

C Moren asiantuntija Antti Niemi on täysin tyrmistynyt Qatarin MM-kisajärjestäjien tempusta MM-finaalin palkintojenjakotilaisuuden yhteydessä.

Jalkapalloa seuraava yleisö hämmästyi kesken kultajoukkueen palkintojenjaon, kun Argentiinan kapteeni Lionel Messi tuli hakemaan mitaliaan ja MM-pokaalia itselleen.

Qatarin emiiri Tamim bin Hamad al-Thani puki Lionel Messille mustan ja läpikuultavan kaavun, jota Messi piti pokaalinnoston yhteydessä. Tilanne herätti paljon kritiikkiä sosiaalisessa mediassa.

Myös C Moren asiantuntija Antti Niemi antaa täyslaidallisen kritiikkiä Qatarin kisajärjestäjien toiminnalle.

– Ei se ole järjestäjien juhla. Miettikää sitä joukkuekuvaa. Hänellä (Messi) on viitta päällä. Ei siellä promota kisajärjestäjiä. Se on Argentiinan fanien ja pelaajien juhla, Niemi jyrisee.

MM-historian saatossa on otettu ikimuistoisia ja jopa legendaarisia valokuvia, joissa jalkapallohistorian suurimmat tähdet pitelevät himoittua MM-pokaalia käsissään oman maan pelipaita yllään.

Nyt Messistä ei saatu ikuistettua vastaavanlaista kuvaa kisajärjestäjien antaman kaavun myötä.

– Miettikää kuvia, joita on olemassa Pelestä ja Diego Maradonasta. Sitten on Messi. Kaikkien aikojen jalkapalloilija nostaa pokaalin ja hänellä on joku paikallinen kaapu päällä.

– Kisajärjestäjä tavallaan promoaa itseään. Se on säälittävää. Ei se ole heidän tehtävä. He eivät saa puuttua siihen hetkeen. He pilasivat tuon palkintohetken, Niemi tylyttää.

Qatarin järjestämät MM-kisat ovat herättäneet paljon keskustelua jalkapalloilun ulkopuolisiin epäkohtiin liittyen jo vuosia. Vaikka MM-kisojen aikana kentällä nähtiin lukuisia ikimuistoisia ja upeita jalkapallohetkiä, jäi kisoista silti karvas maku suuhun.

– Tuo viimeinen kymmenen minuuttia summasi tuon, mistä tuossa oli kysymys. Tuli fiilis, että ai niin, Niemi toteaa viitaten kisajärjestäjä Qatarin ympärillä pyörineeseen keskusteluun.

Lue myös:

    Uusimmat