Mika Lintilä valtiovarainministerin valinnasta: "Eihän noista paikoista kieltäydytä"

Valtiovarainministerin pesti on tehtävä, josta ei kieltäydytä, sanoo elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) STT:lle.

– Puheenjohtaja tekee esityksen henkilöstä, ja eduskuntaryhmä ja puoluehallitus päättävät. Henki puolueessa on se, että niitä tehtäviä tehdään, joita puolue osoittaa.

Eli eihän noista paikoista kieltäydytä, jos sellainen esitys tulee, Lintilä muotoilee.Useampi puoluehallituksen jäsen on nostanut Lintilän nimen mahdolliseksi valtiovarainministeriksi.

Valinta olisi STT:n haastattelemien puolueaktiivien mielestä looginen, koska Lintilä toimi tehtävässä puoli vuotta Antti Rinteen (sd.) pääministerikaudella.

Keskustan puoluevaikuttajat valitsevat huomenna ehdokkaan uudeksi valtiovarainministeriksi Katri Kulmunin erottua ministerin paikalta eilen.

"Tärkeintä on hallituksen toimintakyky"

Lintilä ei halunnut arvioida STT:lle sitä, millaista valtiovarainministeriä nyt kaivattaisiin. Tärkeintä Lintilän mukaan on saada mahdollisimman nopeasti hallitus toimintakykyiseksi.– Meillä on kriisi jo menossa, eli koronapandemia.

Emme tarvitse minkään näköistä poliittista kriisiä tähän.Keskustan seuraava puoluekokous järjestetään syyskuun alussa. Valtiovarainministerin valintaa ja puolueen mahdollista tulevaa puheenjohtajavaalia Lintilä pitää erillisinä asioina.

Katri Kulmuni on ilmoittanut, että hän jatkaa puolueen puheenjohtajana. En halua millään tavalla lähteä spekuloimaan jotain mahdollisesti tulevia vaaleja.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja