Rahasotkun keskellä rypevä Katri Kulmuni eroaa ministerin tehtävästään – kertoi liikuttuneena päätöksestään: "Minun on kannettava poliittinen vastuu"

18:02
Katso tiedotustilaisuus ja yhteiskuntatoimituksen päällikön Eeva Lehtimäen reaktio Kulmunin päätöksestä videolta!

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) kertoi tänään puoli kolmen jälkeen Twitterissä pitävänsä tiedotustilaisuuden tänään kello 15. MTV Uutiset seurasi tilaisuutta suorana. Lyhyessä tiedotustilaisuudessaan Kulmuni ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästään.

Katri Kulmuni kertoi jatkavansa Keskustan puheenjohtajana. Keskusta ja keskustan eduskuntaryhmä valitsevat uuden ministerin mahdollisimman pian.

– Halusin suuren mediahuomion alla saada lisää esiintymisvarmuutta. Pyysin selvittämään, onko mahdollisuutta saada koulutusta ministeriön kautta, Kulmuni totesi.

– Ministerin ja puoluejohtajan tehtävien erottaminen toisistaan on monissa kohdin äärimmäisen hankalaa – lähes mahdotonta. Totuus taitaa kuitenkin olla, että edustan aina yhtäaikaa molempia. Saamani koulutus on valmentanut minua esiintymiseen uudessa tehtävässäni. Se oli toiveeni ja koulutuksen tarkoitus.

– Minun on kannettava poliittinen vastuu, vaikka en olekaan tiennyt kaikista kokonaisuuteen liittyvistä hankinnoista, enkä ole niitä tilannut tai hankkinut, Kulmuni totesi.

– Minullekin selvisi tähän käytetty kokonaissumma vasta tällä viikolla.

Katri Kulmuni on viime päivinä noussut tapetille viestintäkonsultaatiokulujensa vuoksi.

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että entinen elinkeinoministeri ja nykyinen valtiovarainministeri Kulmuni on syyskuusta lähtien hankkinut viestintäkoulutuksia miltei 50 000 eurolla. Koulutukset on maksanut työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) sekä valtiovarainministeriö (VM).

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja