Linnanmäki vakuuttaa tehostavansa turvatoimia – huvipuistossa viikonloppuna käynyt Sari järkyttyi: "Kyllä siellä koronaa sai pelätä, ei ollut kuulutuksia eikä henkilökunnan ohjeistusta"

3:04
Seurue on saattanut altistaa muita kävijoitä koronavirukselle Linnanmäellä – tästä tapauksessa on kyse.

Linnanmäellä on käynyt seurue, jolla on todettu koronavirustartunta. Vaikka huvipuisto vakuuttaa turvatoimien tehostamista, Linnanmäellä viikonloppuna käynyt asiakas pitää koronavirukseen liittyviä turvatoimia riittämättöminä.

Helsingin kaupunki uutisoi tänään, että Helsingissä on ollut useita joukkoaltistumisia koronavirukselle. Yksi paikoista on Linnanmäki, jossa sunnuntaina 26. heinäkuuta vieraillut seurue on altistanut muita Linnanmäen vieraita koronavirukselle.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin kommentoi asiaa sanoen, että terveellinen huvittelu on huvipuiston henkilökunnalle ensiarvoisen tärkeää. 

– Pahoittelemme asiakkaillemme tapahtuneesta aiheutuvaa lisähuolta, Adlivankin sanoi.

– Lisäämme entisestään turvaväleistä muistuttamista huvipuistossa niin kuulutuksin kuin myös henkilökunnan toimesta, jotta huvittelu on jatkossakin terveydelle turvallista.

Viikonloppuna Linnanmäellä käynyt asiakas: "Ei ollut turvaväleistä tietoakaan"

Linnanmäellä lauantaina 1. elokuuta tyttärensä ja kahden sukualaisensa kanssa käynyt nummelalainen Sari Pulkkinen kertoo MTV Uutisille, että huvipuistossa ei ollut turvaväleistä tietoakaan.

– Olimme varanneet Linnanmäelle liput etukäteen, sillä tiesimme, että paikkoja on rajoitetusti. Aamulla huvipuistossa oli väljää, mutta iltapäivällä ihmismäärä räjähti käsiin. Ehkä he haluavat mainostaa turvallisuutta, että ihmiset uskaltaisivat mennä huvipuistoon. Jos olisimme tienneet millainen tilanne paikan päällä todella oli, emme olisi missään nimessä menneet Linnanmäelle, Pulkkinen ihmettelee.

Pulkkisen mukaan lähes kaikkiin laitteisiin oli iltapäivällä niin pitkät ja tiiviit jonot, että niihin ei olisi uskaltanut edes mennä jonottamaan. 

– Ohjeistimme lapsia käyttämään käsidesiä laitteisiin mentäessä ja sieltä pois tultaessa. Vaikka huvipuisto tarjosi käsidesiä asiakkaille, en nähnyt, että monikaan olisi sitä laittanut. Tuntuu, että ihmiset ovat kokonaan unohtaneet koronaviruksen olemassaolon.

"Laitteita ei puhdistettu"

Pulkkista ihmetytti Linnanmäellä eniten se, että siellä ei hänen mukaansa ollut turvaväleistä tietoakaan.

– En kuullut minkäänlaisia kuulutuksia tai nähnyt henkilökunnan kertaakaan ohjeistavan ihmisiä turvaväleissä. Ihmettelen myös sitä, että en nähnyt, että laitteita olisi puhdistettu sen jälkeen, kun ihmiset kävivät niissä. Monessa laitteessahan täytyy pitää kiinni esimerkiksi turvakaarista, nainen ihmettelee.

Kun Pulkkinen kuuli Linnanmäen koronavirustartunnasta, hän pelästyi heti, oliko hänen seurueensa ollut Linnanmäellä samana päivänä. Näin ei kuitenkaan ollut.

– Kyllä siellä koronaa sai pelätä. Oli lämmin päivä ja tuntui, että valtava ihmismäärä tuli huvipuistollekin vähän yllätyksenä. Jäin miettimään, että miten he pystyvät noin suuren ihmismäärän keskellä edes valvomaan sitä, kuinka moni ihminen menee ulos ja kuinka moni tulee sisään.

– Emme mene Linnanmäelle enää koronaviruksen aikana uudestaan. Harmitti, sillä todellisuus oli ihan muuta kuin mitä oli mainostettu. Toivottavasti huvipuisto panostaa jatkossa asiakkaiden turvallisuuteen enemmän.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja