Huojentava tieto huvipuistokävijöille: Linnanmäellä ei havaittu uusia koronatartuntoja – altistumishetkellä puistossa oli tuhansia asiakkaita

3:04
Katso myös video: MTV Uutiset Live kertoi LInnanmäen epäillystä korona-altistuksesta maanantaina.

Linnanmäki kertoo asiasta tiedotteessaan.

Helsingin kaupunki tiedotti aiemmin tällä viikolla, että kaupungissa on havaittu useita joukkoaltistumisia koronavirukselle. Linnanmäen huvipuistossa 26. heinäkuuta vierailleen seurueen jäsenellä todettiin koronatartunta päiviä vierailun jälkeen. Altistumisia, vaikkakin ulkotiloissa, saattoi olla tuhansia.

Nyt Linnanmäki kertoo, että ainakaan huvipuiston työntekijät eivät ole altistuneet, sillä kohtaamiset ovat olleet lyhytaikaisia ja tapahtuneet ulkotiloissa. Uusia koronatartuntoja ei ole huvipuiston mukaan löydetty puiston asiakkailta.

Altistuminen tartunnalle voi tapahtua missä vain tilanteessa, jossa on paljon ihmisiä ilman turvavälejä yli viidentoista minuutin ajan. Tiedotteessa muistutetaan, että turvavälien pitäminen on ensiarvoisen tärkeää.

Linnanmäen kävijäkapasiteettia on laskettu kolmasosaan normaalin kesän kävijöistä. Kävijämääriä seurataan reaaliajassa ja yhtäaikaisten kävijöiden määrä on pidetty alle 7000:ssa. 

– Kyseisenä altistuspäivänä 26.7. Linnanmäellä oli enimmillään 5 500 asiakasta ja oletetun altistumisajan lopulla klo 18 enää 3 000 asiakasta. Tämä on alle kolmasosa esimerkiksi viime vuoden saman päivämäärän kävijämäärästä, toimitusjohtaja Pia Adlivankin kertoo tiedotteessa. 

Linnanmäki korostaa, että puistosta löytyy lähes sata käsidesipistettä ja käsien pesupaikkoja on lisätty ympäri huvipuistoa. Kaikki työntekijät on myös varustettu omilla käsidesipulloilla. Laitteiden kosketuspintoja desinfioidaan päivittäin, tiedotteessa luetellaan. 

– Olemme nyt lisänneet entisestään turvaväleistä muistuttamista huvipuistossa niin kuulutuksin kuin myös henkilökunnan toimesta, jotta asiakkaat muistavat pitää turvavälit huvittelun lomassa. Linnanmäellä on edelleen turvallista huvitella, Adlivankin korostaa.

Linnanmäki toivoo tiedotteessa, että huvipuistoon tultaisiin vain terveinä. Jokaisen on tärkeä pitää huoli turvaväleistä ja käsihygieniastaan ja noudattaa huvipuiston antamia ohjeita.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja