Mainos

Linja-autokaistalla ajaminen vähentynyt Helsingissä

Henkilöautojen ajaminen linja-autokaistalla on vähentynyt Helsingissä. Liikenneturvallisuusyksikkö aloitti tämän kuun puolivälissä tehostetun linja-autokaistavalvonnan Helsingissä.

Kahden ensimmäisen viikon aikana poliisi lähetti runsaat 400 ehdollista rikesakkoa linja-autokaistalla ajamisesta. Valvonta-aikaan suhteutettuna rikkeitä tapahtui noin 20 % vähemmän kuin aikaisempina vuosina.

Valvonta jatkuu edelleen. Sitä tehdään automaattisella liikenteenvalvontakalustolla ja sen tarkoituksena on puuttua virheelliseen ajotapaan ja samalla parantaa joukkoliikenteen sujuvuutta.

Linja-autoille varattua ajokaistaa saavat bussien lisäksi käyttää myös hälytysajoneuvot, poliisin virkatehtävässä olevat ajoneuvot ja lisäkilvessä mahdollisesti ilmoitetut muut ajoneuvot. Jos linja-autokaista on ajoradan oikeassa reunassa, sitä saavat käyttää myös mopot, invalidipyörät ja polkupyörät.

Ryhmittymiseen kääntymistä varten saavat linja-autokaistaa käyttää kaikki ajoneuvot. Linja-autokaistalle saa ryhmittyä oikealle käännyttäessä pääsääntöisesti kääntymistä edeltävän risteyksen jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.