Mainos

Lindan lapsi oli hukkua vain muutama päivä ennen joulua: ”Tuo päivä on edelleen elämäni kamalin”

Kaksi vuotta sitten yhdeksänvuotiaan Sofia Pakkasen elämä oli kiinni sekunneista. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, että elämä voi todella joskus olla hyvin pienestä kiinni.

Vain muutama päivä ennen joulua vuonna 2014 hiihtelemässä olleiden kaverusten, Sofia Pakkasen ja Eino Kurjen, reissu oli päättyä erittäin ikävällä tavalla.

Hiihtolenkin jälkeen lapset päättivät mennä laiturille, josta Sofia liukastui ja putosi pää edellä hyiseen Jokelanjokeen. Eino ei onneksi aikaillut, vaan ryhtyi saman tien toimeen pelastaakseen ystävänsä. Nopea toiminta pelasti lopulta tytön hengen. 

Tyttö ei mielellään puhu tapahtuneesta

Märät, painavat vaatteet ja kova virtaus vaikeuttivat pelastustoimia, mutta lopulta poika sai kuin saikin vedettyä veden varaan joutuneen kaverinsa kuivalle maalle ja raahattua hänet läheiseen ravintola Lohikukkoon. Vasta saatuaan tytön turvaan ravintolan henkilökunnan luokse, poika lähti kertomaan tapahtuneesta vanhemmille.

– Tuo päivä on edelleen elämäni kamalin, tytön äiti Linda Pakkanen muistelee kahden vuoden takaista tapahtumaa.

– Kun sain kuulla, mitä oli tapahtunut, lähdin heti hakemaan tyttöä kotiin. Kun pääsin Lohikukkoon ja näin, että tyttö on kunnossa, pystyin jo vähän huokaisemaan helpotuksesta. Mutta kun oltiin kotona ja tyttö lämpöisessä suihkussa, silloin tuntui, että nyt saan romahtaa, kun tiedän tytön olevan turvassa.

Vaikka tapahtuneesta ei äidin mukaan jäänyt tytölle traumoja, tyttö ei mielellään puhu jäisestä kokemuksestaan. Pakkanen lisää, ettei hän ole koskaan tykännyt liikkua jäällä ja hän luulee, että tapauksen myötä tyttökin on sitä ryhtynyt välttelemään.   

"Kaikki voi muuttua hetkessä ja yhden päätöksen takia"

Pakkanen kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen ystävälle nopeasta toiminnasta, joka pelasti hänen tyttärensä hengen. Vuonna 2015 Eino Kurki palkittiin tapauksen myötä esimerkillisestä toiminnasta Kymenlaakson Pelastuslaitoksen Arjen sankari -palkinnolla.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Aina näin joulun alla tulee kyllä muisteltua tapahtunutta ja sitä, miten Eino piti pään kylmänä ja osasi toimia oikein, eikä lähtenyt hakemaan apua. Jos näin olisi tehty, niin tilanteessa olisi voinut käydä todella huonosti.

Vaikka kaikki päättyi hyvin, äiti kertoo järkyttävän tapahtuman muuttaneen suhtautumista elämää kohtaan. Tapahtuma sai hänet käsittämään, kuinka pienestä elämä voi olla kiinni. Tässä tapauksessa tytön hengen pelasti pojan nopea päätös toimia, eikä lähteä hakemaan apua. 

– Kaikki voi muuttua hetkessä ja yhden päätöksen takia. Eino päätti jäädä auttamaan Sofiaa eikä lähteä pois. Sofia sanoikin jälkikäteen, ettei olisi jaksanut pitää laiturista enää kauempaa kiinni virtauksen ja märkien vaatteiden takia, Pakkanen kertoo. 

Osaatko toimia oikein hätätilaneessa? Seuraavat ohjeet voivat pelastaa ihmisen hengen. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.