Jennan elämä oli päättyä 2-vuotiaana Paakkarin sillalle – nyt hän etsii pelastajaansa: "Isältä pääsi itku, kun hän kertoi"

32 vuotta sitten tuntematon mies pelasti oman henkensä uhalla 2-vuotiaan tytön joutumasta rekan alle. Nyt aikuiseksi kasvanut tyttö haluaa löytää pelastajansa.

1990-luvun alussa kaksivuotias Jenna Isoaho oli isänsä Teuvo Isoahon kanssa ajelulla kotipaikkakunnallaan Ylistarossa Etelä-Pohjanmaalla. Paakkarin sillan kohdalla autosta loppui polttoaine.

Sillan toisella puolella oli huoltoasema, jolta Jenna isä lähti hakemaan bensaa kanisteriin.

Isä pyysi pientä tytärtään odottamaan autossa ja lukitsi lähtiessään ovet.

Palatessaan huoltoasemalta autolle, isä kohtasi pysäyttävän näyn. Pieni Jenna oli saanut auton ovet auki ja lähtenyt kävelemään isänsä luo. Isä näki, kuinka rekka lähestyi Jennaa ja tiesi, ettei ehtisi pelastamaan lastaan.

Kuin ihmeen kaupalla tuntematon mies pysäytti autonsa ja ryntäsi kohti pientä Jennaa. Mies sai juuri ja juuri kaapattua lapsen syliinsä ja pois rekan alta.

Jennan isä juoksi paikalle ja kietoi lapsen syliinsä. Isä kiitteli lapsensa pelastajaa, mutta ei shokissa ymmärtänyt kysyä tämän nimeä.

Jennan isä on kertonut, että Jenna, hän sekä pelastaja istuivat dramaattisen hetken jälkeen pitkään sanomatta sanaakaan. Sokin hellitettyä he jatkoivat omiin suuntiinsa, eivätkä enää ikinä tavanneet.

Myöhemmin isä on usein harmitellut, miksei kysynyt pelastajan nimeä.

Isä kertoi tapahtumasta vuosia myöhemmin

Isä kertoi tapahtumasta Jennalle tämän ollessa parikymppinen. Jennasta tuntui kuin hän olisi kuunnellut jollekin toiselle sattuneita tapahtumia, niin hämmästyttävältä kaikki kuulosti.

Jenna jäi ihmettelemään, miksei isä ollut kertonut tapahtuneesta aiemmin?

– Ymmärrän, että se oli isälle traumaattinen asia ja hän syytti itseään. Isältä pääsi valtava itku, kun hän kertoi tapahtuneesta, Jenna kertoo MTV Uutisille.

Yhdessä isä ja tytär päättivät etsiä miehen, mutta elämä vei Jennan moneksi vuodeksi toiseen kaupunkiin, ja etsinnät jäivät.

Jenna palasi Etelä-Pohjanmaalle vuonna 2019, jolloin etsinnöistä taas keskusteltiin.

Yhdessä he eivät kuitenkaan ehtineet mysteeriä ratkaista.

– Isällä ei ollut enää paljoa elinaikaa jäljellä.

Teuvo-isällä todettiin syöpä alkuvuonna 2020. Huhtikuussa isä kuoli.

Kiitollinen elämästä

Nyt, yli kolmekymmentä vuotta myöhemmin, Jenna on päättänyt löytää miehen.

– Surun kanssa on oppinut elämään, ja ajattelin, että nyt on aika toteuttaa sekä oma että isänkin haave.

Jenna kirjoitti Facebookiin etsintäkuulutuksen, jota on jaettu runsaasti.

Koska tapahtumista on jo kymmeniä vuosia aikaa, ja pelastaja oli tuolloin aikuinen, ei ole varmaa, että pelastaja on enää hengissä. Jennalla kuitenkin on tunne, että pelastaja vielä löytyy.

– En tiedä, näenkö itse kyseistä ihmistä, mutta joku tietää, kuka hän on.

Jos pelastaja löytyisi haluaisi Jenna kiittää tätä rohkeudesta. Jenna on 7-vuotiaan tytön äiti, mistä hän on kiitollinen.

– En saisi elää näin upeaa elämänvaihetta oman lapsen kanssa, jos matkani olisi loppunut sillalle.

Vääriä vinkkejä

Jenna kertoo MTV Uutisille, että sosiaalisen median kautta hän on saanut tapaukseen liittyen kaksi vinkkiä, jotka valitettavasti osoittautuivat vääriksi.

Ensimmäinen vinkkaajista kertoi olleensa samanlaisessa tilanteessa, mutta yksityiskohdat eivät täsmänneet Jennan isältään kuuleman kanssa. Toinen kertoi tietävänsä jonkun, joka tuntisi pelastajan, mutta selvisi, että hän oli kuullut Jennan isän puhuvan tapauksesta. Etsintä jatkuu.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Tiedätkö jotain Jennan pelastamisesta? Voit ottaa yhteyttä MTV Uutisiin sähköpostilla osoitteeseen uutiset@mtv.fi tai WhatsAppilla numeroon 040 578 5504.

Lue myös:

    Uusimmat