Limingassa poikkeuksellinen koiravarkaus – omistaja epäilee terrierin olevan matkalla kohti etelää: "Koira on ollut vallan väline"

Pohjois-Pohjanmaan Limingassa rivitaloasunnon aamu alkoi järkytyksellä, kun paikallinen nainen heräsi oven särkemisen ääniin.

Pian sisällä oli tuntemattomia miehiä, jotka ottivat naisen yorkshirenterrierin ja sen rotutoverin, joka oli naisella hoidossa aikuiselta tyttäreltään. Tämän jälkeen miehet poistuivat paikalta.

Toisen koiran omistava tytär Maiju ja muut perheenjäsenet ryhtyivät tiedottamaan tapauksesta nopeasti sosiaalisessa mediassa. Pian liminkalaisnaisen terrieri löytyikin Tuiran kaupunginosasta paikallisen kaupan edustalta, mistä se toimitettiin löytöeläintalon kautta takaisin omistajalleen.

Sen sijaan Maiju-tyttären koira on yhä teillä tietymättömillä.

Maijun nimeä ei julkaista kokonaisuudessaan perheenjäsenten suojaamiseksi.

Lisäksi pelkällä etunimen käytöllä suojataan tässä artikkelissa mainitun entisen poikaystävän henkilöllisyyttä, sillä hänellä ei ole mahdollista vastata esitettyihin väitteisiin.

Maiju uskoo eksän kostoksi

MTV Uutisille haastattelun antanut Maiju kertoo, että hän uskoo koiran liittyvän nelisen vuotta sitten päättyneeseen parisuhteeseensa Etelä-Suomessa asuvan miehen kanssa.

Kadonnut koira hankittiin paisuhteen aikana, ja suhteen päättymisen jälkeen mies on saanut olla tekemisissä koiran kanssa. Nyt, Maijun muutettua Helsingistä Pohjois-Pohjanmaalle, on mies halunnut Maijun mukaan koiran itselleen.

”MTV Uutisten näkemistä asiakirjoista käy ilmi, että silloin seurustellut pariskunta on hankkinut koiran yhdessä, mutta koira oli hankittu naisen nimiin.

Mies oli tehnyt poliisille rikosilmoituksen koiran kavalluksesta, mutta poliisi on todennut, ettei tapauksessa ole syytä epäillä kavallusta.

Maiju kertoo MTV Uutisille, että myös hänen sisarensa ovella on käyty vaatimassa kyseistä koiraa. Maiju itse on salannut osoitteensa, jotta mies ei voisi olla häneen yhteydessä. Hän syyttää entistä poikaystäväänsä arvaamattomaksi ja keinoja kaihtamattomaksi henkilöksi.

Maiju kaipaa koiraansa

Maijun mielestä hänen epäilyjensä puolesta puhuu se, että juuri äidin koira löytyi vapaaksi jätettynä, mutta hänen koiransa on yhä kateissa. Hän epäilee, että miehet eivät tienneet, minkä koiran ottaa, ja ovat joutuneet sittemmin selvittämään, kumpi samanrotuisista koirista on oikea.

Hän epäilee, että suivaantunut ex-mies olisi palkannut jonkun hankkimaan koiran takaisin vaikka väkisin, ja pelkää koiran päätyvän kostona jopa Viroon, jonne miehellä on hänen mukaansa suhteita.

– Koira on ollut hänelle tärkeä, mutta tärkeämpää hänelle on tehdä minulle inhottavia asioita tai ilkeyttä. Koira on ollut vallan väline, nainen sanoo.

Nyt Maiju toivoo vain, että koira saataisiin kotiin.

Huoli on aivan järkyttävä, on ollut niin tyhjä olo.

Poliisi tutkii tapausta

Oulun poliisi kertoo, että kyseinen asuntomurto ja koirien vieminen ovat poliisin tutkinnassa. Enempää poliisi ei tänään ole kertonut.

Oikeuden julkisista tiedoista käy ilmi, että Maijun ex-mies on ollut syksyllä vangittuna talousrikoksista epäiltynä ja häntä vastaan on myös nostettu syyte talousrikosasiassa.

Artikkelia korjattu 19.12. klo 16.06 koiran hankintaan liittyvien tietojen osalta. 

Katso myös video Yhdysvalloissa sattuneesta tapauksesta, jossa varastettu koira palautettiin havaantuneelle omistajalleen:

Onnellinen jälleennäkeminen – varastettu koira palautettiin havaantuneelle omistajalleen 1:47

Lue myös:

    Uusimmat