Mainos

Liittoutuman helikopteri putosi Kuwaitissa

Kaikkiaan 12 sotilasta on menehtynyt helikopterin pudottua aamuyöllä Kuwaitissa. Uutiskanava CNN:n mukaan yksi amerikkalainen sotilas on kuollut taisteluissa Irakissa.

Amerikkalainen Sea Knight -kuljetuskopteri on pudonnut Kuwaitissa.
Helikopterissa oli 12 sotilasta. Heistä 8 oli brittejä ja 4 amerikkalaisia. Yhdysvallat kertoi aiemmin, että turmassa olisi kuollut 12 brittiä.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan helikopterin putoaminen Kuwaitissa oli onnettomuus.

Helikopteri putosi noin 16 kilometriä Irakin rajasta etelään varhain aamulla. Kyseessä oli jo kolmas Irakin sodan aikana pudonnut kopteri. Kahdessa edellisessä turmassa uhreja ei Pentagonin mukaan tullut.

Uutiskanava CNN:n ensimmäinen Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas on kaatunut taisteluissa Irakissa. Asiaa ei ole toistaiseksi vahvistettu.

Irakilaislähteiden mukaan Saddam Hussein on puolestaan tarjonnut rahapalkkioita alas ammutuista viholliskoneista ja amerikkalais- ja brittisotilaiden tappamisesta tai vangitsemisesta.

Britanniassa surraan menetyksiä

Britannia on surrut ensimmäisiä Irakin sodassa kuolleita sotilaitaan. Aiemmin pääministeri Tony Blair pyysi brittejä unohtamaan erimielisyydet ja yhdistymään omien joukkojen tueksi.

Kahdeksan brittisotilasta ja neljä yhdysvaltalaissotilasta sai surmansa yhdysvaltalaisen helikopterin pudottua Kuwaitissa lähellä Irakin rajaa viime yönä.

Yhdysvaltain puolustusministeriön mukaan helikopterin putoaminen kuwaitissa oli onnettomuus, eikä johtunut Irakin vastatoimista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Huomenta Suomi 21.03.2003)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.