Mainos

Liito-orava ei este Lahden eteläiselle ohitielle

Lahden eteläinen ohitie voidaan rakentaa kahta liito-oravaesiintymää sivuten. Hämeen ympäristökeskus on antanut poikkeusluvan, koska tiehankkeelle ei löydy liito-oravan kannalta parempaa vaihtoehtoa. Sitä paitsi kartoituksessa on Lahdesta löytynyt runsaasti liito-oravan lisääntymis- ja levähdyspaikkoja.

Ohitien tarve ja linjaus on ollut pitkään Lahden seudun kuumimpia kunnallispoliittisia kiistakysymyksiä. Kaupungin ja tiepiirin tuorein suunnitelma näytti kaatuvan siihen, että reitin varrella esiintyy liito-oravia kahdessa paikassa. Hämeen ympäristökeskus arvioi poikkeusluvassaan, että Kukonkoskelle ja Pipoon jää ohitien jälkeenkin metsää liito-oravalle. Rakennustyöt on kuitenkin ajoitettava pesäpoikasajan ulkopuolelle. Lisäksi luvassa edellytetään liito-oravaesiintymien tilan seurantaa.

Lahdesta kartoitettiin vuosi sitten 18 liito-oravan kotimetsää ja lisäksi muutama paikka, missä EU:n ankarasti suojelema orava saattaisi elellä. -Poikkeuksen myöntäminen ei näin ollen heikennä lajin suotuisan suojelun tason säilyttämistä alueella. Lisäksi ympäristökunnissa on liito-oravalle sopivia elinalueita, todetaan päätöksessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.