Liioitteliko Volkswagen autonsa turvallisuusominaisuuksia? Katso itse – tämän mainoksen brittiviranomaiset kielsivät

1:35

Ison-Britannian mainontaa valvova viranomainen sai valituksia, joiden mukaan Volkswagenin mainokset olivat vastuuttomia ja rohkaisivat vaaralliseen ajamiseen.

Pääkuvan video

Filippiinien presidentti tuhosi 5,5 miljoonan dollarin edestä luksusautoja

Teknologia ja sen mukanaan tuomat mahdollisuudet ovat houkuttelevia asioita automainostajille. Välillä raja nokkelan ja provokatiivisen välillä on hiuksenhieno, kuten MarketingWeekin uutisoima tuore Volkswagenia koskeva tapaus osoittaa.

Yhdistyneiden kuningaskuntien mainontaa valvova Advertising Standards Authority (ASA) sai kuusi valitusta koskien kahta TV-mainosta, joissa esiteltiin Volkswagen Polo -mallista autoa. Valitukset johtivat siihen, että niitä ei saa jatkossa esittää televisiossa. Jäähylle joutuivat saman mainosfilmin pidempi ja lyhyempi versio.

Mainoksessa kerrotaan isän ja pojan tarina pojan lapsuudesta nuoreen aikuisuuteen saakka. Alussa poika nähdään nostamassa kaatunutta kolmipyöräänsä kotitalon pihalla isän seuratessa huolestuneena ikkunasta.

Sen jälkeen filmissä kuvataan, kuinka poika joutuu eri-ikäisenä erilaisiin vaaratilanteisiin muun muassa polkupyörällä ja moposkootterilla ajaessaan.

Lopulta päästään autoajelulle, kun aikuiseksi varttunut poika lähtee kuskaamaan isäänsä. Ajokokemusta voi kuvata holtittoman tuntuiseksi. Poika on lähelle törmätä pikkuautollaan rekkaan aikoessaan vaihtaa kaistaa. Autoon asennettu sokean kulman varoitusjärjestelmä varoittaa kuitenkin viime hetkellä ja kolari vältetään.

Seuraavaksi kuljettaja on vähällä ajaa katua ylittävän jalankulkijan päälle, mutta auton hätäjarrutusavustin pelastaa viime hetkellä tilanteen. Ideana on mitä ilmeisimmin osoittaa, kuinka kehittyneet teknologiaratkaisut lisäävät ajamisen turvallisuutta.

Volkswagenin mukaan mainos oli lämminhenkinen

Kaikille katsojille mainoksen viesti ei kuitenkaan ASA:n saamien valitusten perusteella välittynyt tällä tavalla. Valitusten mukaan mainokset olivat vastuuttomia, sillä ne rohkaisivat vaaralliseen ajamiseen liioittelemalla ajoneuvon turvallisuusominaisuuksia. ASA oli samaa mieltä, ja mainoksien esittäminen televisiossa päätettiin kieltää.

Volkswagenin oman tulkinnan mukaan mainos oli "lämminhenkinen", ja siinä kuvattiin tahattoman kömpelön, epäonnisen ja jossain määrin onnettomuusalttiin henkilön ja jälkikasvustaan huolehtivan vanhemman välistä suhdetta.

Voit katsoa televisiossa kielletyn mainoksen alta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja