Liikuttava video! Harvinainen kasvain sai vauvan sydämen pysähtymään – koomasta heränneen pienokaisen hymyllä ei ollut rajaa hänen nähdessään isänsä kasvot

0:45

Britanniassa asuvan Labuschagnen perheen elämä seisahtui maaliskuussa, kun 14 viikon ikäisen vauvan sydän pysähtyi yllättäen. Ensihoitajat ruiskuttivat pieneen Michaeliin adrenaliinia ja saivat hänen sydämensä käynnistettyä defibrillaattorilla.

Sairaalassa lääkärit vaivuttivat lapsen koomaan suojellakseen tämän aivoja lisävaurioilta. Tutkimuksissa selvisi, että lapsi kärsi harvinaisesta sydämen sidekudoskasvaimesta. Viiden sentin kasvain oli valtava pienen vauvan sydämen kokoon suhteutettuna.

Lapsen herätessä koomasta vanhempien riemulla ei ollut rajaa, sillä heti heräämisen jälkeen Michael alkoi hymyillä iloisesti nähdessään isänsä kasvot .

Tukea eri puolilta maailmaa!

Perheen edesottamukset eivät kuitenkaan päättyneet tähän. Britanniasta ei löytynyt riittävää kirurgista osaamista harvinaisen kasvaimen leikkaamiseksi pois.

Lopulta perhe sai vihiä Yhdysvalloissa Bostonissa sijaitsevasta sairaalasta, jossa vaativa leikkaus voitaisiin suorittaa. Pelkästään operaatio tulee maksamaan lähes 150 000 Yhdysvaltain dollaria.

Päälle tulevat myös matka- ja majoituskulut. Perhe on kerännyt rahaa joukkorahoituskampanjalla hyvin tuloksin. Näillä näkymin leikkaus voidaan suorittaa huhtikuussa, jos kaikki sujuu odotetusti.

Lapsen tarvitsemat lääkkeet aiheuttavat kuitenkin sivuoireita eikä esimerkiksi Michaelin iho kestä auringonvaloa. Labuschagnet ovat saaneet runsaasti tukea ja kannustavia viestejä eri puolilta maailmaa. 

– Kun saimme Bostonista viestin, että leikkaus voitaisiin suorittaa, hinnalla ei ollut merkitystä. Maksamme mitä vain lapsemme hengen pelastamiseksi, äiti Emma Labuschagne toteaa.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja