Sydän pysähtyi yllättäen, vauva oli koomassa viisi päivää – syyksi paljastui harvinainen kasvain

Naiselta poistettiin 60-kiloinen ja 90-senttinen munasarjakasvain –"Näin pelon hänen silmissään" 0:45
Videolla kerrotaan naisesta, jolta poistettiin 60-kiloinen kasvain.

14 viikon ikäisen vauvan sydän pysähtyi ja hänet saatettiin koomaan viideksi päiväksi, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto. Pojalla todettiin harvinainen sydämessä oleva kasvain. 

Maaliskuussa, kun pieni Michael-vauva oli vain 14 viikon ikäinen, hänet vietiin sairaalaan. Poika oli saanut sydänpysähdyksen. Hänet saatettiin koomaan, josta hänet herätettiin viisi päivää myöhemmin.

Vanhemmat Emma ja Stuart Labuschagne riemuitsivat, kun pienokainen avasi silmänsä ja hymyili, mutta sitten heille kerrottiin, että sydän oli pysähtynyt, koska Michaelilla oli sydämessään harvinainen kasvain. Sen vuoksi vauvan syke voi kohota vaarallisen korkealle.

Aluksi sairauteen ei näyttänyt löytyvän mitään pitkän aikavälin ratkaisua. Sitten vanhemmat saivat tietää, että Yhdysvaltojen Bostonissa oli sairaala, jossa kasvain voitaisiin poistaa. Daily Mail -sivuston mukaan vanhempien täytyisi saada kasaan 116 000 puntaa, noin 134 200 euroa, jotta nyt 10 kuukauden ikäinen poika saataisiin hoidettua kuntoon. Perhe asuu Isossa-Britanniassa, joten lennotkin täytyy maksaa. Rahasumma pitäisi saada kasaan puolessa vuodessa, sillä sitten pojan sydän on juuri oikean kokoinen leikattavaksi.

Uhmasi tilastoja ja selvisi

Kun Michaelille tuli sydänpysähdys, hänen äitinsä oli varma, että poika ei selviäisi.

– Hän selvisi sairaalan ulkopuolella tapahtuneesta sydänpysähdyksestä. Vain seitsemän prosenttia potilaista jää henkiin, Emma kertoo.

Daily Mailin mukaan suurin osa lasten sydänkasvaimista on hyvälaatuisia eivätkä todennäköisesti leviä muihin elimiin. Kasvaimeen ei kuitenkaan pidä suhtautua kepeästi. Kasvain voi vaikuttaa sydämen toimintaan, estää veren kulkeutumisen tärkeisiin elimiin ja aiheuttaa rytmihäiriöitä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sydämentahdistin ei välttämättä toimi

Kun Michael herätettiin koomasta, hänelle laitettiin sydämentahdistin. Koska poika on niin pieni, tahdistin rajoittaa hänen liikkumistaan. 

– Se pidättelee häntä. Se on kämmeneni kokoinen ja siinä on terävät kulmat, Emma kertoo.

Kaiken lisäksi tahdistin ei kykene lukemaan kunnolla Michaelin sydämen lyöntitiheyttä. Niinpä koko laite on epäluotettava eikä ehkä toimi.

– Jokainen päivä on epävarma, kunnes fibrooma saadaan poistettua, Emma kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat