Mainos

Liikkuvalle poliisille uusia tehtäviä

Liikkuva poliisi hoitaa jatkossa entistä enemmän myös taajamavalvontaa ja hälytystehtäviä. Uusien määräysten mukaan liikkuva poliisi osallistuu asutuskeskusten liikenteen ja järjestyksen valvontaan silloin, kun päätieverkolla valvonnan tarve on vähäinen.

-Liikkuva poliisi kytketään entistä tiiviimmin paikallispoliisin tueksi. Sisäasiainministeriö on juuri antanut paikallispoliisin ja poliisin valtakunnallisten yksiköiden yhteistoiminnan perusteista määräyksen, sanoo sisäasiainministeri Jan-Erik Enestam (r.).

Harvaan asutuilla alueilla, joissa paikallispoliisin voimavarat ovat vähäiset, liikkuva poliisi voi liikennevalvonnan ohella tilapäisesti vastata myös hälytystehtävien hoitamisesta.

Liikkuva poliisi ei huolissaan

Liikkuvan poliisin päällikön Markku Väinölän mielestä uusissa määräyksissä ei ole mitään uutta tai huolestuttavaa. Hänen mukaansa sisäasiainministerin lausunto on lähinnä loppuyhteenveto kaikesta tähän asti tapahtuneesta.

-Pari vuotta sittenhän oli kova vääntö siitä, että lakkautetaanko liikkuva poliisi kokonaan. Sen jälkeen tuli selkiinnyttäminen ja hallintolain muutos sekä nämä yhteistoimintasopimukset, Väinölä kommentoi.

Liikkuva poliisi myös reservinä

Uusissa määräyksissä on selkeytetty liikkuvan poliisin toimimista poliisireservinä. Tämä tarkoittaa, että liikkuvan poliisin voimavaroja irrotetaan perustehtävistään tavanomaista suurempia voimia vaativiin erikoistehtäviin.
-Määräyksissä todetaan selkeästi, että poliisin lääninjohto päättää paikallispoliisin ja valtakunnallisten yksiköiden välisestä yhteistoiminnasta lääneissä, Enestam huomauttaa.

Enestamin mukaan poliisin lääninjohdolla pitäisi nyt olla kaikki eväät hyödyntää kaikkia poliisin alueyksiköitä läänin asukkaiden turvallisuuden takaamiseksi. Liikkuvan poliisin lisäksi myös keskusrikospoliisin ja suojelupoliisin yhteistoimintaa paikallispoliisin kanssa tehostetaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.