Mainos

Liikennevirasto: Lykkää matkantekoa huomiseen

Erittäin huono ajokeli jatkuu eteläisessä Suomessa iltaan asti, arvioi Liikennevirasto. Keliä heikentävä lumipyry siirtyy pohjoisemmaksi niin hitaasti, että ajo-olosuhteet Etelä-Suomessa eivät ehdi kohentua tänään.

Liikennevirasto suosittaa, että joulunvietosta etelään palaavat lykkäisivät automatkaa huomiselle, jos mahdollista. Tapaninpäivänä ei ole kello 14:ään mennessä muodostunut pahoja ruuhkia millekään tieosuudelle. Mäntsälän kohdalla Lahdenväylällä sattui usean auton kolari, joka jonouttaa liikennettä Helsingin suuntaan. Etelään matkaavien kannattaa kiertää onnettomuuspaikka tie140:n kautta.

Ajokeli on erittäin huono Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Itä-Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Kymenlaakson ja Pirkanmaan maakunnissa lumipyryn vuoksi, kertoo Ilmatieteenlaitos. Ajokeli on huono Päijät-Hämeen, Etelä-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Keliä sotkee entisestään navakka tuuli, joka lennättää lunta ja haittaa näkyvyyttä. Yöllä maan etelä- ja keskiosassa sataa edelleen monin paikoin lunta. Pakkaslukemat pysyvät suunnilleen ennallaan.

Poliisi kehottaa välttämään autoilua Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeessä ajokeli on tällä hetkellä erittäin huono ja se pahenee jatkuvasti. Osa pääteiden ja pikkuteiden ajokaistoista on ajokelvottomassa kunnossa ja tukossa kokonaan. Tästä johtuen autoilijat ovat joutuneet ajamaan vastaantulijoiden kaistoja pitkin, kertoo paikallinen poliisi. Poliisi kehottaa välttämään yksityisautoilua Kanta-Hämeessä.

(MTV3)

Uutisen kommentointimahdollisuus on poistettu epäasiallisten kommenttien takia

Katso Marjaana Toivakaisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.