Mainos

Liikennevahinkoja sattuu eniten lumisateessa lauhtuvan sään aikaan

Liikennevahinkopiikit osuvat yleensä talvikuukausille, kertoo Onnettomuustietoinstituutti (OTI). Tyypillisesti peltiä rytisee, kun pakkanen lauhtuu ja samaan aikaan tulee lumipyry.

–  Ilmiö korostuu, jos huono keli ajoittuu vilkkaaseen työmatkaliikenteeseen. Näitä vahinkoja voi torjua ihan yksinkertaisilla keinoilla kuten alentamalla nopeutta ja jättämällä riittävän turvavälin, kertoo liikenneturvallisuuspäällikkö Esa Räty.

Vuonna 2016 liikennevakuutuksesta korvattiin lähes 100  000 liikennevahinkoa. Vahinkopiikit osuivat tammi-helmikuulle sekä tuolloin lumiseen marraskuuhun. Lumisen ja jäisen kelin vahingot lisääntyivät vuonna 2016 lähes 50 prosenttia edellisvuoteen nähden.

–  Ruuhkaisemmassa Etelä-Suomessa vaikeimmat ajokelit ovat viime talvina tulleet vasta vuodenvaihteen jälkeen, Räty sanoo.

Yleisimpiä vahinkoja liikenteessä toissa vuonna olivat peräänajot. Parkkipaikoilla vahinkoja sattui puolestaan useimmiten peruuttaessa.

–  Parkkipaikoilla ruutuun kannattaa ajaa läpi tai peruuttaa, sillä poisperuuttaminen on vaarallisempaa. Talvella kannattaa huomioida, että ennen liikkeelle lähtöä puhdistaa lumet myös auton mahdollisten tutkien ja kameroiden edestä.

OTI koordinoi liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien toimintaa ja hallinnoi tutkinnasta kerättyä tietoa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.