Liikenne Helsinki-Vantaalla palautunut normaaliksi – hiihtolomalaisia varoitellaan silti: laukkusuman purkamiseen voi mennä vielä päiviä

Helsinki-Vantaan lentokentän laukkusuman purkamiseen menee vielä päiviä, ennakoi maahuolintayhtiö Swissportin toimitusjohtaja Tomi Viitanen. Suma syntyi, kun Swissportin kuormaajat marssivat ulos eilen. Työntekijät palasivat torstaina aamulla töihin, mutta laukkuja ehti kertyä paljon.

– Työ on käynnissä, siellä on ollut merkittävä määrä laukkuja. Varmasti sen suman purkaminen kestää vielä useita päiviä, Viitanen sanoi STT:lle.

Hän sanoi, ettei yhtiö odota perjantaiksi tai viikonlopuksi lisähäiriöitä.

– Mahdollisimman nopeasti yritämme saada laukut toimitettua. Pahoittelemme matkustajille aiheutunutta haittaa, Viitanen sanoi.

Osa Finnairin lennoista viivästyi aamulla, mutta liikenne palautui torstain aikana normaaliksi.

Finavian neuvo on, että hiihtolomakauden johdosta matkustajien kannattaa kuitenkin varata lisäaikaa, jos ovat lähdössä matkalle loppuviikosta.

– Kun on hiihtolomat, niin matkustajamäärä kasvaa. Ihan sujuvuuden takia kannattaa tulla vähän aikaisemmin, sanoi Finavian viestintäkoordinaattori Elina Suominen STT:lle.

Lentoyhtiöiltä kannattaa kysellä tarkempia neuvoja siitä, miten aikaisin kentälle pitäisi tulla, Suominen sanoi. Kentälle saapumisen ajankohtaan vaikuttaa matkakohde, lennon lähtöpäivä ja se, pitääkö mennä passintarkastuksen läpi.

– Oman lentoyhtiön tiedottamista kannattaa seurata, Suominen sanoi.

Sähköhammasharjat ja partakoneet otettava laukusta

Hiihtolomakaudella viivästyksiä voi syntyä siitäkin, että matkustajilla on mukanaan paljon ruumaan pantavia erikoismatkatavaroita, kuten suksipusseja.

Lisäksi turvatarkastuksessa on tullut muutoksia käytäntöihin, mistä voi aiheutua pitempiä jonoja. Jatkossa matkustajia pyydetään ottamaan kaikki akulla tai paristolla varustetut elektroniset laitteet pois käsimatkatavaroista ja panemaan erikseen tavarakaukaloon. Uusi käytäntö koskee kaikkia sähkölaitteita, joissa on akku tai paristot – tähän kuuluvat esimerkiksi sähköhammasharjat ja partakoneet.

Aiemmin riitti, että erikseen tarkastettaviksi otettiin puhelimet, tietokoneet ja kamerat.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.