Kuormaajien ulosmarssi aiheuttaa ruuhkaa Helsinki-Vantaalla – Jos matkustat näillä viidellä lentoyhtiöllä, matkatavarasi eivät ehkä tule perille

Helsinki-Vantaan lentoasemalla on meneillään maahuolintayhtiö Swissportin kuormaajien ulosmarssi, jolla on merkittäviä vaikutuksia lentoliikenteeseen, Finavian viestinnästä kerrotaan.

Ulosmarssi tapahtui hieman ennen kello kolmea iltapäivällä ja oli yhä käynnissä kuuden aikaan illalla.

– Ulosmarssi vaikuttaa merkittävästi Helsinki-Vantaan lentoaseman toimintaan. Tällä hetkellä useita lentoja on myöhässä, sanoo viestintäpäällikkö Maija Ilvonen Finaviasta.

Ilvosen mukaan ulosmarssi vaikuttaa erityisesti Finnairin, Lufthansan, Qatar Airwaysin, Turkish Airlinesin ja EasyJetin lentoihin.

– Kannustamme seuraamaan lentotietoja Finavian nettisivuilta, ja jos mahdollista, matkustamaan vain käsimatkatavaroiden kanssa.

Ulosmarssista uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Palta tuomitsee

Ilvonen sanoo, että ulosmarssi ei kohdistu Finaviaan. Muuten hän ei osannut osannut avata ulosmarssin syytä.

Palvelualojen työnantajat (Palta) sanoo tuomitsevansa IAU:laisten laittoman ulosmarssin lentokentällä.

Palta kertoo, että saamansa tiedon mukaan useat IAU:n jäsenet ovat poistuneet töistään Helsinki-Vantaan lentokentällä. Alalla ei ole voimassaolevaa työehtosopimusta, minkä vuoksi työnseisauksesta olisi pitänyt ilmoittaa työriitalain mukaisesti viimeistään kaksi viikkoa ennen.

– Tällaista ilmoitusta ei ole tehty, minkä vuoksi toimet ovat työriitalain vastaisina laittomia, Paltan tiedotteessa sanotaan.

Lue myös:

    Uusimmat