Helsinki-Vantaan lentoasemalla teknisiä ongelmia – lähtöselvitys palautumassa normaaliksi, mutta ruuhkat jatkuvat ja matkatavarat saattavat jäädä jälkeen

Helsinki-Vantaan lentoasema uudistuu 2:02
Videolla näytetään, miten Helsinki-Vantaan lentoasema on uudistumassa.

Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöselvitys on palautumassa normaaliksi. Lentoaseman lähtöselvityksessä on tänään ollut teknisiä ongelmia, jotka ovat ruuhkauttaneet lähtöaulaa.

Matkalaukkujen kirjaaminen toimi jälleen kolmen aikoihin iltapäivällä, mutta laukkuruuhkien purkamisen arvioitiin vielä kestävän.

Finavia on tiedottanut, että tänään sunnuntaina lennolle lähtevien on hyvä varata enemmän aikaa lentoasemalla asioimiseen, jos mukana on ruumaan menevää matkatavaraa.

Paras vaihtoehto on lähteä matkalle pelkillä käsimatkatavaroilla, jos se on mahdollista. Myös Finnair on ohjeistanut asiakkaitaan varautumaan tavallista pidempiin jonoihin.

Finavia on myös varoittanut, että tekninen vika saattaa aiheuttaa viivästyksiä lentoliikenteeseen iltapäivällä liikenteen vilkastuessa. Matkalaukkuja saattaa myös jäädä tänään lennoilta jälkeen.

Maija Ilvonen Finavian viestinnästä kertoo, että lähtöselvitysaula on ollut aamun ja päivän aikana ruuhkainen.

–  Toki meillä on ollut siellä enemmän henkilökuntaa auttamassa ihmisiä. Finnair on myös avannut lähtöselvitystiskejä.

Ilvonen neuvoo matkaan lähteviä seuraamaan Helsinki-Vantaan viestintäkanavia.

–  Heti, kun tilanteeseen tulee päivitystä, se kerrotaan nettisivuillamme, josta tiedote linkittyy myös Twitteriin ja Helsinki Airport -sovellukseen.

Viestinnän tiedossa ei ole tapauksia, jossa matkustaja olisi myöhästynyt lennolta teknisen ongelman takia. 

Juttua päivitetty klo 15.45.

Lue myös:

    Uusimmat