Mainos

Liikanen uskoo Vanhasen lupaamiin veronkevennyksiin

Liikasen mukaan voi olla mahdollista, että asuntolainoja on viime vuosina otettu turhan varomattomasti myös Suomessa.

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen uskoo, että pääministeri Matti Vanhasen lupaamat aiottua suuremmat tuloveron kevennykset voivat olla hyvä ratkaisu kansantaloudelle.

- Jos julkinen talous pidetään tasapainossa, kyllä meidän ja tutkimuksen näkemyksen mukaan työn verotuksen alentamisella voidaan lisätä työn tarjontaa. Se kannustaa työntekoon ja sitä kautta luo kasvun pohjaa.

Vanhanen on luvannut tuntuvampia tuloverojen kevennyksiä, kuin mitä hallitusohjelmaan on kirjattu. Hänen mukaansa veronkevennykset kuitenkin tulisivat useammassa erässä vaalikauden aikana kertarysäyksen sijaan.

Liikanen arvioi myös Yhdysvaltain talouskriisin heijastusvaikutuksia Suomeen ja Eurooppaan MTV:n Kymppiuutisten vieraana.

Suomalaisten ei Liikaisen mukaan kannata menettää yöuniaan Yhdysvaltain talouskriisin vuoksi, vaikka joitain heijastusvaikutuksia kriisillä luonnollisesti on. EKP:n koronnostot voivat hillitä inflaatiota keskipitkällä aikavälillä.

Liikanen sanoo kuitenkin olevansa huolissaan siitä, että suuri osa Suomen asuntolainoista on pienellä osalla väestöstä.

- Me olemme paljon sitä pohtineet. Meillä on huoli siitä, että Suomen asuntolainoista peräti 80 prosenttia kohdistuu 20 prosenttiin väestöstä. Voi olla, että joissain on mahdollisesti otettu etunojaa, Liikanen muotoilee.

- Olen itse aika huolestunut pikavipeistä. Ne kasautuvat ihmisille, jotka ovat kaikkein heikoimmassa taloudellisessa asemassa. On tärkeää, että pikavippien oikea korko näkyy, ja että ihmisiä valistetaan niistä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.