Mainos

Liigan iso onnistuja aivan olympiaporttien tuntumassa – "Miksi ei? En näe sille mitään esteitä"

Mikael Ruohomaa on kuulunut tällä kaudella Liigan parhaiden pelaajien joukkoon. Hän on ollut myös isoimpia yllättäjiä. 29-vuotiaan sentterin suoritukset on huomioitu myös maajoukkueen puolella. Mutta kuinka pitkälle Ruohomaan rahkeet riittävät?

SM-liigassa Ruohomaa on jo aiemmin väläytellyt osaamistaan. Esimerkiksi kaudella 2015-16 KalPassa hän nakutti 43 pistettä.

Kyseinen henkilökohtainen piste-ennätys on menossa uusiksi, sillä Ruohomaalla on jo nyt 43 ottelun jälkeen koossa 39 (16+23) tehopistettä.

Viime kaudella Ruohomaa paini kovien loukkaantumishuolien keskellä. Tällä kaudella tilanne on ollut toinen. Syksyn ja talven edetessä Ruohomaa on pystynyt suorittamaan tasaisesti, vaikka hän ei itse tätä suoraan myönnä.

– Aina on varaa parantaa, Ruohomaa sanoo toistellen MTV Sportille.

– Toki välillä sitä pitäisi olla itselleen vähän armollisempi. Annan tyydyttävän jatkuvuudesta. Näen kuitenkin samalla niin, että parempaa on tulossa.

– Olen hirveän raaka itselleni. Aina. Tuntuu siltä, että annan itselleni enemmän negatiivista kuin positiivista palautetta. Sitä tuntee koko ajan niin, että on velvollisuus olla hyvä. Mikä tietysti on ihan totta, niinhän sen pitää olla.

Eikä ajattelutapa ole pelkkää sananhälinää. Asenne on havaittu Ruohomaan ympärillä.

Kärppien päävalmentajan Mikko Mannerin mukaan hän antaa Ruohomaan olla oma itsensä. Kova henkilökohtainen psyykkaaminen on tuonut tulosta.

– Meidän koko kentällä on ollut ihan alkukaudesta lähtien sellainen ajatus, että on asioita, mitä voidaan vielä parantaa.

– Ehkä se kantaa myös jatkossa, Ruohomaa miettii.

Liigan paras

Jo alkukaudesta Ruohomaan johtama Kärppien ykkösketju kylvi kovaa tuhoa Liigassa. Ruohomaa, sarjan pistepörssin ykkönen Julius Junttila ja maalipörssin ykkönen Charles Bertrand eivät ole hyytyneet mitenkään. Otteet ovat vain parantuneet kauden edetessä.

– Onhan tuossa ketjussa taitoa luoda paikkoja ja hyvä liike on yksi resepti menestykselle. Fakta on kuitenkin se, että kokonaisuuden pitää olla hyvä, jotta pystyy pelaamaan hyvällä tasolla, Ruohomaa perkaa.

Pelistä toiseen kolmikko luo vaikka kuinka paljon paikkoja. Heitä ei ole pysäyttänyt esimerkiksi se, että vastustajat ovat yrittäneet peluuttaa heitä vastaan suoranaisia jarruketjuja.

– Jos itselle tulee joku epäonnistuminen tai huonompi peli ja kiroaa omia suorituksia, niin silloin pitää vain muistuttaa itseään siitä, että kuinka ainutlaatuista on pelata tuollaisten laitureiden kanssa. Eihän sitä välttämättä pääse koskaan pelaamaan noin hyvässä ketjussa. Enkä ota mitään itseltä pois. Jos ketju toimii, niin siinä pitää olla kolme hyvää pelaajaa. Se on fakta.

– Mutta ovathan nuo laiturit aivan mielettömän hyviä. En voisi toivoa parempia, Ruohomaa hehkuttaa Junttilaa ja Bertrandia.

Menestyksen voi havaita hyvin konkreettisesti. Kärpät on ollut jo pitkään sarjan kärjessä. Pistepörssissä Junttila on ykkönen, Bertrand kolmas ja Ruohomaa viides.

Olympialaiset?

Kolmikon pelaamisessa kaksi isoa tekijää ovat taito ja luistelu. Jokainen kolmikosta pystyy haastamaan luistellen vastustajien puolustajia. Kiekko liikkuu ja paikkoja tulee vaihdosta toiseen.

Ketjussa Junttila ja Bertrand ovat taiturimaisia laitureita. Ruohomaa taas on klassinen taitosentteri.

Alastarosta lähtöisin olevan Ruohomaan otteet on huomioitu myös Suomen A-maajoukkueessa. Ruohomaa debytoi Leijonien paidassa joulukuussa Moskovan Euro Hockey Tour -turnauksessa. Kolmessa pelissä Ruohomaalle merkattiin tehot 0+2.

– Olen aina tiennyt oman tasoni ja että missä se on. Uskon itseeni, enkä vähättele sitä mitenkään. Uskon, että mussa on potentiaalia kovempiin sarjoihin ja siihen, että voin pelata maajoukkueessa. Ei se ajattelutapa muuttunut mitenkään maajoukkuekomennuksen yhteydessä. Olen uskonut vahvasti siihen, että pääsen noihin ympyröihin.

Moskovan turnaus vahvisti käsitystä?

– Kyllä. Vahvisti sen, ettei ole mitään ongelmia pelata maajoukkuetasolla. Ja sen, että pystyn pelaamaan tehokkaasti myös noissa ympyröissä.

Leijonilla isot kysymysmerkit ovat liittyneet sentteriosastoon ja siihen, ketkä ovat pelillisesti johtavassa roolissa.

Erittäin hyvää kautta pelaavaa Ruohomaata voi pitää yhtenä vaihtoehtona. Hän on aivan olympiaporttien tuntumassa.

– Ne valinnat ovat sitten mitä ne ovat. En ole uhrannut niihin enää aikaa, Ruohomaa kuittaa aiheen.

– En toki ajattele niin, etteikö sinne olympialaisiin olisi realistisia mahdollisuuksia. Miksi ei? En näe sille mitään esteitä.

– Muut tekevät kuitenkin ne valinnat. Ympäri Eurooppaa on hyviä pelaajia, eikä siellä ole vääriä valintoja. En häpeile yhtään sitä, jos sinne lähtisin, mutta en myöskään ajattele niin, että mun on pakko olla siellä. Ne ovat ketkä ovat, sillä siisti.

Ruohomaa keskittää ajatukset mieluummin olennaiseen.

– Arkeen ja siihen, että pelaan Kärpille. Se on mun ykkösjuttu ja se on mun sydämessä ykkösjuttu. Kaikki muu tulee jos tulee. 

Leijonien olympiajoukkue julkistetaan maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.