Lihamureke ja Lammasvartaat

Valmistetaan lampaanjauhelihasta ruiskorppujauhoilla lihamureketaikina. Käytä mureketaikinaan ruiskorppujauhoja, ne antavat makua.

Muotoile taikinasta grillitikkuihin lihapuikkoja. Lampaanjauhelihalla syntyy eritoten pääsiäisen aikaan sopiva versio, muuten voi tehdä tavallisella jauhelihalla tai kanajauhelihalla. Tarjoile täysjyväisten viljasuurimoiden kanssa.

Lihamureke ja Lammasvartaat neljälle (3 varrasta/hlö)

1 punasipuli hienonnettuna
3-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl rypsiöljyä
1 dl Myllyn Paras Ruiskorppujauhoja
2 dl kermaviiliä
1 tl mustapippuria
1 tl kuivattua minttua
2 tl oreganoa
1-2 tl suolaa
400 g lampaanjauhelihaa
1 muna
12 varrastikkua

Tarjoa lisukkeena riisi+ohraa

Nosta hienonnettu sipuli ja valkosipuli mikrokulhoon ja sekoita joukkoon öljy. Kypsennä runsas minuutti. Anna jäähtyä. Sekoita ruiskorppujauhot ja kermaviili kulhossa, lisää mausteet ja anna turvota hetken aikaa.

Lisää huoneenlämpöinen jauheliha, muna ja jäähtynyt sipuliseos ja sekoita puuharukalla tasaiseksi murekemassaksi.

Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin n. 15 cm pituisia ja n. 3 cm paksuisia vartaita tikkujen ympärille. Aseta ne leivinpaperille uunipellille tai voideltuun laakeaan uunivuokaan.

Kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla 15- 20 min. Grillikautena voit valmistaa grillissä.

Tarjoile juuri keitettyjen Myllyn Paras Esikypsytetty Rikottu tai Kokonainen Ohrasuurimoiden tai Irtonainen Riisi+Ohran tai pastan ja raikkaan salaatin kanssa sekä minttuhyytelön tai puolukkasurvoksen kanssa.

Vinkki: Samalla ohjeella voi tehdä ison lihamurekkeen uunipellille. Muotoile koko taikina kostutetuin käsin n. 10 x 20 cm:n kokoiseksi ja n. 4 cm:n korkuiseksi murekkeeksi.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat