Mainos

Libanonin rakettihyökkäys olikin yliäänipamaus

Pohjois-Israelissa hälytyssireenit ovat soineet aamupäivällä jo toistamiseen. Pelättyä rakettihyökkäystä Libanonista ei kuitenkaan tullut.

Israelin asevoimien mukaan ilmavoimien suihkukoneen yliäänipamaus on saattanut kuulostaa rakettien räjähdykseltä ja aiheuttaa hälytyksen.

Sireenit soivat Pohjois-Israelissa vain muutama tunti sen jälkeen kun aluetta oli tulitettu raketein. Aamuisissa raketti-iskuissa yksi ihminen sai lieviä vammoja. Libanonista ammuttiin nelisen Katjusha-rakettia, ja ne osuivat Naharijan kaupungin liepeille. Israelin tykistö vastasi heti rakettituleen.

Libanonin Hizbollah-järjestö ja palestiinalaisten Hamas kiistävät olleensa raketti-iskujen takana. Libanonissa olevat YK-joukot etsivät iskujen tekijöitä ja kehottavat osapuolia välttämään provokaatioita.

Libanonin hallitus on arvostellut aamun rakettihyökkäyksiä ja sanonut niiden rikkovan YK:n turvallisuusneuvoston päätöksiä.

Israel kävi lyhyen ja tappiollisen sodan Etelä-Libanonissa toimivaa Hizbollahia vastaan kesällä 2006. Sota sai alkunsa raketti-iskuista Israeliin.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.