Mainos

Libanonin oppositio joukkomielenosoituksessa

Mielenosoitus järjestettiin murhatun ex-pääministerin muistoksi ja tukemaan syyrialaisjoukkojen vetäytymistä Libanonista.

Opposition mielenosoitus.

Sadattuhannet libanonilaiset ovat osallistuneet Syyrian vastaiseen joukkomielenosoitukseen Beirutissa. Järjestäjien mukaan paikalla oli jopa miljoona ihmistä muistamassa kuukausi sitten murhattua entistä pääministeriä Rafik Hariria.

Mielenosoittajia oli saapunut pääkaupunkiin sadoilla busseilla, omilla autoilla ja laivoilla. Syyriaa vastustava oppositio halusi kansanjoukosta pontta vaatimuksilleen syyrialaisjoukkojen vetäytymiselle Libanonista.

Useat mielenosoittajat kantoivat Libanonin lippuja ja huusivat Syyrian vastaisia iskulauseita marssiessaan kohti keskusaukiota ja Haririn hautaa, missä on pidetty Syyrian vastaisia protesteja päivittäin viime viikojen aikana.

-Tulin kymmenen perheenjäsenen kanssa. Me kävelimme tänne koko matkan Beirutin toiselta laidalta, kertoi 57-vuotias Huguette Jamine, joka osallistui elämänsä ensimmäiseen mielenosoitukseen.

-Meille alkaa riittää. Haluan, että lapseni saavat elää vapaassa ja demokraattisessa Libanonissa. Poliittisten lähteiden mukaan protestien pelätään johtavan väkivaltaan.

Presidentti Emile Lahoud on pyytänyt, että oppositio lopettaisi protestoimisen ja aloittaisi neuvottelut. Libanonin turvallisuuslähteiden mukaan Syyrian joukkojen siirtäminen Bekaan laaksoon saadaan päätökseen lähipäivinä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.