Kanye West piti kiistanalaisen monologin Donald Trumpista – sai osakseen buuausta Saturday Night Liven lavalla

Kanye West hämmensi yleisöä Saturday Night Livessa 0:55

Kiistanalainen Kanye West jakoi jälleen mielipiteitä esityksellään Saturday Night Livessa. 

VIDEO: Kanye West hämmensi Saturday Night Liven yleisöä vissypulloksi pukeutuneena

Rap-artisti Kanye West piipahti lauantaina 29. syyskuuta esiintymässä Saturday Night Live-ohjelmassa. Esitettyään kappaleensa West piti usean minuutin mittaisen monologin, jossa hän ylisti Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpia

41-vuotias West aloitti puheensa laulamalla, kuinka mustana miehenä Amerikassa hänen on pidettävä tunteensa sisällään. Riimit jatkuivat kuvailuun siitä, kuinka liberaalit toimivat kiusaajina ja kertovat esimerkiksi, mitä ihmiset voivat ja eivät voi pukea päälleen. 

Make America Great Again -sloganin lippiksellä varustettu West piti tämän jälkeen odottamattoman puheen ohjelman esiintyjien, kuten Colin Jostin sekä juontaja Adam Driverin edessä. Jotkut yleisöstä buuasivat Westin monologille. Muutama yksittäisen yleisön jäsen taputti Westille.

– Oikeastaan, mustat eivät aina ole olleet demokraatteja. Se on suunnitelma, jonka he tekivät saadakseen isät pois kodeistaan ja promotoidakseen hyvinvointia. Tietääkö kukaan siitä? Se on demokraattien suunnitelma. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Muun muassa koomikko-näyttelijä Chris Rock julkaisi Instagram-tilinsä Story-osiossa yleisöstä kuvaamansa videon Westin puheesta. Videolla kuuluu, kuinka Rock nauraa hiljaa kuulemalleen. 

– Voi luoja, Rockin voi kuulla kuiskaavan hiljaa. 

West esiintyi SNL:ssa musiikkivieraana Ariana Granden sijasta, joka joutui perumaan tulonsa ohjelmaan. Saatuaan irti muutamat yksittäiset taputukset yleisöstä West jatkoi monologiaan perustelemalla sitä, miksi hän kannattaa Trumpia. 

– Niin monta kertaa, kun olen puhunut valkoisen ihmisen kanssa tästä, he kysyvät "Kuinka voit kannattaa Trumpia? Hän on rasisti". No, jos olisin huolissani rasismista, olisin muuttanut Amerikasta jo kauan aikaa sitten. Me emme vain tee päätöksiämme rasismin perusteella. Kerron sen teille nyt: jos joku inspiroi minua ja saan yhteyden heihin, minun ei tarvitse uskoa kaikkiin heidän linjauksiinsa. 

West totesi seuraavaksi Trumpin olevan rakentaja. Hän on itse väläytellyt aikeitaan pyrkiä presidentiksi vuonna 2020, ja kertoo uskovansa mahdollisuuksiinsa entistä enemmän Trumpin ansiosta. 

– Trump vittuun, huusi eräs yleisön jäsen vastauksena Westille. 

– Nyt meillä on tilanne, jossa me tarvitsemme dialogia emmekä palopuheita, sillä jos haluat asioiden muuttuvan, ne eivät muutu sanomalla "vittuun se ja se henkilö". Yritä rakkautta. Yritä rakkautta. Yritä rakkautta. Yritä rakkautta, West vastasi huutoon.

Jotkut yleisön jäsenistä vastasivat puheeseen nauramalla, johon West myös tarttui. Hän kertoi, kuinka hänelle oltiin naurettu myös ohjelman takahuoneessa, jossa hän oli liikkunut Trumpin sloganilla varustettu punainen lippis päässään. 

– Laitan Supermiehen viitan päälleni, joka tarkoittaa sitä ettette voi kertoa minulle mitä tehdä. Seuratkaa sydäntänne ja lopettakaa järkenne seuraaminen. Se on kuinka meitä kontrolloidaan. Se on kuinka meidät on ohjelmoitu. Jos haluamme maailman liikkuvan eteenpäin, kokeilkaa rakkautta, West jatkoi. 

Räppäri päätti puheensa osoittamalla kiitollisuutensa siitä, että hän sai alustan puheensa esittämiselle. 

– Tiedän, että jotkut teistä eivät ole samaa mieltä. Mutta te kaikki käytte kiinni sen miehen kurkkuun enkä usko, että se oikeastaan auttaa. Uskon, että universumilla on tasapainonsa. 90 prosenttia uutisista on liberaalia. 90 prosenttia televisiosta, Los Angelesista, New Yorkista, kirjoittajista, näyttelijöistä, räppäreistä, muusikoista. Joten on niin helppoa saada se kaikki näyttämään niin, niin yksipuoliselta.

– Ja minä tunnen oloni jotenkin vapaaksi. Luulin, että tämä maa sanoi, etten voisi olla minä.

Yleisön jäsen huusi Westille rakastavansa tätä. 

– Rakastan itseäni myös! West vastasi huutoon.

Westin on tiedetty jo pitkään olevan Donald Trumpin äänekäs kannattaja. Huhtikuussa West julkaisi twiitin, jossa hän viittasi presidenttiin 'veljenään'. 

Tunne on molemminpuolinen, sillä myös Trump on ylistänyt Westiä – muun muassa Twitterissä. 

Lähde: People

Lue myös:

    Uusimmat