Li Anderssonia pysäytellään uimaradoilla ja lehdet julkaisevat salakuvia: ”Salakuvaaminen ei tunnu reilulta”

Vapaalla Ripsan kanssa Li Andersson 0:15
Li Andersson puhuu julkisuudesta Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa

Puolueen puheenjohtaja on paitsi puolueen keulakuva, myös julkisuudessa esiintyvä kasvo. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson kertoo, että hänet tunnistetaan ja hänelle tullaan keskustelemaan mitä erikoisemmissa paikoissa, esimerkiksi uimahallissa.

Puolueen puheenjohtajat voivat kohdata äänestäjiä myös tilanteissa, joissa sitä vähiten odottavat. Vasemmistoliiton Li Anderssonille sellainen tilanne sattui Impivaaran uimahallissa.

– Toisella radalla oleva ihminen sanoi: ”Katos, Li Andersson siellä!”

– Jäimme siihen radan naruille roikkumaan, että hän sai sanottua sanottavansa, Andersson muistelee Ripsa Koskinen-Papusen haastattelussa.

Julkisuudella on myös varjopuoli

Tilanteet, joissa ihmiset tulevat juttelemaan Anderssonille, ovat hänelle tärkeitä, ja ne voivat olla uimahallikohtaamisen tapaan melko hauskojakin. Jos hetki on huono eikä Andersson ehdi keskustella, sen pystyy sanomaan suoraan.

Sen sijaan joidenkin medioiden toiminta ja salakuvaaminen lukeutuvat julkisuuden varjopuoliin.

– Eniten on ärsyttänyt tietyt juorulehdet, jotka kuvaavat salaa. Se ei tunnu kovin reilulta, Andersson sanoo.

Toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen haastattelee jokaisen puolueen puheenjohtajaa vuorotellen Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa.

Hän tapasi Vasemmistoliiton Li Anderssonin tämän kotikaupungissa Turussa ja keskusteli siitä, miten julkinen työ vaikuttaa hänen yksityiselämäänsä. Ohjelma esitetään lauantaina 16.2 MTV3-kanavalla klo 19.10.

Lue myös:

    Uusimmat