Max Verstappen vihdoin paalulle, Valtteri Bottas taipui tuhannesosataistelussa – näin Unkarin GP:n aika-ajot etenivät

F1-kauden 12. osakilpailun, Unkarin GP:n, aika-ajot käytiin lauantaina. MTV Urheilu seurasi taistelua lähtöpaikoista verkkosivuillaan hetki hetkeltä. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 1.-4.8.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Paalupaikan otti Red Bullin Max Verstappen ensi kertaa urallaan. Ero toiseksi tulleeseen Mercedeksen Valtteri Bottakseen oli vain 0,018 sekuntia. Kolmas oli Mercedeksen Lewis Hamilton

Alfa Romeon Kimi Räikkönen taisteli hienosti päätösosioon ja oli lopulta 10:s. 

Unkarin GP:n aika-ajojen seuranta:

Klo 17.07: Kiitos seuraajille! Jatketaan liveseurantojen osalta huomisessa kisassa, jonka ennakkotunnelmat käynnistyvät klo 15. Aika-ajojen jatkoaiheet suomalaiskuskien kommentteineen voi lukea MTV Urheilun verkkosivuilla. 

3. osio:

Klo 17.01: Verstappen parantaa ja ottaa uransa ensimmäisen paalun 0,018 sekunnin erolla Bottakseen, joka myös paransi kierrostaan. Kolmas on Hamilton, Leclerc ja Vettel sijoilla 4-5. Räikkönen on kymmenes. Gasly, Norris, Sainz ja Grosjean ottavat ruudut 6-9.  

Klo 16.56: Kohta viimeiset yritykset. Jos Verstappen pitää ykköspaikkansa, se on hollantilaiselle uran ensimmäinen paalu.

Klo 16.52: Bottas pesee Hamiltonin sadasosalla ensimmäisissä yrityksissä. Verstappen tulee heti perään kärkeen lähes 0,2 sekunnilla. Vettel ja Leclerc sijoille 4-5. Räikkönen on yhdeksäntenä. 

Klo 16.48: Päätösosio käyntiin! Nyt ratkaistaan lähtöruudukon paikat 1-10. 

Klo 16.43: Kärjen tilanne on huippukutkuttava ennen päätösosiota: Hamilton, Verstappen, Bottas, Leclerc ja Vettel olivat 0,3 sekunnin sisällä toisessa osiossa!

2. osio:

Klo 16.41: Räikkönen nousee 10. sijalle ja päätösosioon! Muut kuskit 3. osioon: Hamilton, Verstappen, Bottas, Leclerc, Vettel, Norris, Sainz, Grosjean ja Gasly. Putoajat: Hülkenberg, Albon, Kvjat, Giovinazzi ja Magnussen.    

Klo 16.33: Putoamisvaarassa ennen toisia vetoja: Albon, Kvjat, Giovinazzi, Magnussen ja Räikkönen. 

Klo 16.32: Räikkösen ensimmäinen yritys menee pieleen, sekunnin hitaampi kuin suomalaisen ykkösaika edellisessä osiossa. Päätösosioon pääsy vaatii huiman parannuksen.   

Klo 16.29: Kärkitallien kuskit tehneet ensimmäiset vetonsa, järjestys: Hamilton, Verstappen, Bottas, Leclerc, Vettel, Gasly. Kärkiviisikko reilun 0,3 sekunnin sisällä, Gasly jäi kärjestä lähes 0,9 sekuntia. 

Klo 16.25: Bottas ja Hamilton lähtevät radalle keskikovalla renkaalla. Talli siis haluaa avata huomisen kisan kyseisellä seoksella, mutta katsotaan saavatko kuskit tarpeeksi kovat ajat tauluun. Ferrari ja Red Bull tekevät saman ratkaisun, keskikova rengas. 

Klo 16.24: Ferrarin tiedotusosaston mukaan Leclercin autoon on vaihdettu takasiipi, ja monacolainen pääsee takaisin radalle toisessa osiossa. 

Klo 16.21: Toisessa osiossa ajavat (1. osion järjestys): Verstappen, Hamilton, Bottas, Magnussen, Leclerc (jos auto korjataan ajoissa), Vettel, Sainz, Räikkönen, Norris, Gasly, Kvjat, Hülkenberg, Giovinazzi, Albon ja Grosjean. 

1. osio:

Klo 16.20: Toisesta osiosta putoavat Russell, Perez, Ricciardo, Stroll ja Kubica. Bottas oli avausosion kolmas, Räikkönen hienosti kahdeksas. Williamsin Russell näytti jo etenevän sensaatiomaisesti jatkoon, mutta Hülkenberg pudotti hänet 0,053 sekunnin erolla. Renault-kuski Ricciardon putoaminen oli avausosion isoin paukku, Haasin Kevin Magnussenin 4. sijan lisäksi.    

Klo 16.13: Putoamisvaarassa ennen toisia vetoja: Kubica, Grosjean, Stroll, Giovinazzi ja Kvjat. Williamsin George Russell on yllättäen jopa 14. sijalla. Kärki: Verstappen, Bottas, Leclerc, Hamilton, Vettel, Norris, Gasly, Räikkönen.  

Klo 16.11: Leclerc menettää Ferrari-autonsa hallinnan viimeisessä mutkassa ja törmää perä edellä rengasvalliin. Ainakin takasiipi kokee kovia, joten tallin mekaanikoille tulee kiire saada auto kuntoon toiseen osioon. 

Klo 16.09: Bottas ajaa avausvedollaan Ferrarin Leclercin ja Vettelin väliin toiseksi. Hamilton tulee perässä Vettelin eteen kolmanneksi. Ja heti perään Verstappen koko joukon kärkeen yli puolen sekunnin erolla. Varsinkin kolmossektori oli Verstappenilta huikea. 

Klo 16.07: Räikkönen ajaa hyvän kierroksen heti ensimmäisellä vedollaan, tekee eroa tallitoveriinsa Giovinazziin lähes sekunnin. 

Klo 16.00: Aika-ajojen avausosio käyntiin. Kuskeilla on 18 minuuttia aikaa tehdä kierros, joka riittää 15 parhaan joukkoon ja toiseen osioon. Force Indian Lance Stroll ensimmäisenä radalle.  

Ennakointi:

Klo 15.45: Ilman lämpötila Budapestissä on 24 astetta, radan pinnan lämpötila on 43 astetta. Tällä hetkellä olosuhteet ovat kuivat, mutta sateen mahdollisuus aika-ajojen aikana on olemassa.  

Klo 15.32: Alfa Romeo -tallin manageri Beat Zehnder kommentoi C Morelle tiimin tekemää protestia ja Kimi Räikkösen merkitystä tallille. 


Klo 15.30: C Moren lähetyksessä puhuttiin myös Mercedes-kuskien "nollaustavoista":

Klo 15.22: F1-selostaja Niki Juusela antoi lähetyksessä näkemyksensä ensi kauden kuskipaikoista: "Nico Hülkenberg ei tule jatkamaan Renault'lla, molemmat Haas-kuskit (Kevin Magnussen ja Romain Grosjean) potkitaan ulos ja (Williamsin) Robert Kubican F1-ura päättyy. Siinä jää neljä paikkaa vapaaksi." 

Klo 15.16: Mercedekset ovat hallinneet aika-ajoja tällä kaudella. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas ovat ottaneet neljä paalua mieheen, Ferrarin Charles Leclerc kaksi ja Sebastian Vettel yhden. Aika-ajosijoituskeskiarvoissa Hamilton (1,73) on ykkönen, Bottas (2,45) toinen. Kolmas on erittäin tasaisen ja hyvän kauden ajanut Red Bullin Max Verstappen (4,45).   

Klo 15.07:Kolmansien harjoitusten alku viivästyi aiemmin lauantaina noin 10 minuuttia, kun F2-kisassa radalle levinnyttä öljyä putsattiin asvaltin pinnasta. 


Klo 15.05: Unkarissa on puhuttanut myös Alfa Romeon Kimi Räikkösen ja Antonio Giovinazzin Saksan kisassa saamat aikarangaistukset, joista talli on tehnyt protestin. Tässä linkissä tapauksen tuorein näkemys

Klo 15.00: Tervetuloa liveseurantaan! Aika-ajot käynnistyvät tunnin päästä, mutta ennakoidaan rypistystä sitä ennen muun muassa C Moren F1-lähetyksessä kuultavilla kommenteilla. 

Lue myös:

    Uusimmat