Lewis Hamiltonin voimakas ulostulo herätti Daniel Ricciardon täysin – "Tunsin oloni syylliseksi"

Lewis Hamiltonin taannoinen voimakas puheenvuoro rasismista avasi tähtikuljettaja Daniel Ricciardon silmiä.

Hamilton antoi jokin aika sitten rajua kritiikkiä muille F1-kuljettajille, jotka eivät ottaneet mitenkään kantaa Yhdysvaltojen poliisiväkivallan aiheuttamaan kohuun. Hamilton syytti kollegoitaan siitä, etteivät he avaa suutaan kaiken epäoikeudenmukaisuuden keskellä.

Osa kuljettajista antoi kuitenkin oman kantansa tilanteesta. Yksi heistä oli Renault’n tähtikuski Ricciardo, joka myöntää havahtuneensa Hamiltonin sanoihin.

– Minä tunsin oloni ehkä hieman syylliseksi. Tai ajattelin, kuinka voin olla naiivi kaiken suhteen, mitä on tapahtunut. Eikä kyse ole vain viime viikoista, vaan kuukausista ja vuosista. Sen ymmärtäminen, että on okei puhua, eikä sinua tuomita tai kritisoida, on ollut todella vaikuttavaa, Ricciardo kertoo F1:n haastattelussa.

Ricciardo toivoo, etteivät Yhdysvaltojen väkivaltatapauksen aiheuttamat kannanotot ja tasa-arvoisuuden puolustuspuheet katoaisi ajan kuluessa. Australialaiskuskin mukaan on tärkeää, että yhteiskunnallisiin epäkohtiin puututaan jatkossakin, jotta maailmasta voitaisiin rakentaa oikeudenmukaisempi ja tasa-arvoisempi paikka.

– Olen todellakin oppinut paljon näiden viime viikkojen aikana. Olen lukenut ja katsonut, mikä on avannut silmäni. Olen oppinut, että vaikka et pitäisikään itseäsi rasistina, se ei ole tarpeeksi. Sinun täytyy puhua, kouluttaa itseäsi ja muita ympärilläsi, koska hiljaa oleminen on osa ongelmaa, Ricciardo sanoo.

– Vihdoin toimiin on ryhdytty. Meidän täytyy pitää itsemme vastuussa. Se ei ole vain vaihe. Tämän täytyy jatkua, jotta todellisia muutoksia saadaan aikaan, Ricciardo jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat