Lewis Hamiltonin valeuutisesta aloittaman hyökkäyksen kohteeksi joutunut Red Bull -pomo avautuu: "Kuskina hän ei ole velvoitettu tutkimaan taustoja"

Lewis Hamiltonin kimpaantuminen valeuutisesta poimittuja kommentteja kohtaan on Red Bullin F1-pomon Helmut Markon mukaan ymmärrettävää, vaikka hän ei koskaan oikeasti kritisoinutkaan Black Lives Matter -kampanjaa.

Hamilton poisti keskiviikkona pikaisesti Instagram-tililleen kirjoittamiaan kommentteja Markosta tajuttuaan lukemansa artikkelin valeuutiseksi. Jutussa väitettiin Markon sanoneen olevansa ”hämmentynyt” viime aikojen mielenosoituksista, joissa ajetaan etnisten vähemmistöjen oikeuksia.

Kommentit oli julkaistu Twitterin parodiatilillä. Hamilton ei palannut asiaan viestiensä poistamisen jälkeen. Markon tietoon asia päätyi, kun Red Bullin viestinnässä työskentelevä henkilö otti häneen yhteyttä.

– Hän kysyi minulta, että mitä oikeasti sanoin haastattelussa. En edes tiennyt, mistä hän puhui. Siitä se lähti. Se yllätti minut täysin, Marko kertoo Motorsport.comille.

Saksalaisen RTL:n haastatteluksi verhottua valeuutista ei koskaan ollut olemassakaan. Tämän jälkeen sekä Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner että Marko olivat molemmat yhteydessä Hamiltoniin.

– Horner lähetti Hamiltonille tekstiviestin. Hän poisti postaukset, Marko kertoo tapahtumien kulusta.

Marko lähestyi tämän jälkeen Hamiltonia sähköpostilla, johon Mercedes-kuski myös hänen mukaansa vastasi.

Sekaannuksesta huolimatta Marko näkee Hamiltonin toimineen oikein luullessaan itselleen tärkeän asian tulleen kritisoiduksi.

– Hän on tässä erittäin tunteella mukana. Kisakuskina hän ei ole velvoitettu tutkimaan taustoja siitä, että onko tämä totta vai ei. Siinä mielessä reaktio oli ymmärrettävä, Marko myöntää.

Samalla tapaus osoitti Markolle pelottavalla tavalla, miten nopeasti valeuutiset leviävät ja miten kritiikittömästi ne otetaan monesti vastaan.

– Luojan kiitos suurin osa toimittajista ottavat selvää, mitä on meneillään. RTL:ltä kerrottiin minulle, että heitä pommitettiin kysymyksillä tuntien ajan. Sitten kun kävi ilmi, että kyseessä on valeuutinen, tuskin kukaan kirjoitti mitään siitä.

– Minä en ole rasisti. Meillä on tiimissämme töissä ihmisiä ties kuinka monesta maasta. Sama tilanne on aina ollut junioriohjelmassamme.

Lue myös:

    Uusimmat