Lewis Hamilton hyökkäsi julkisesti F1-pomon kimppuun – tajusi heti mokanneensa

Viime aikoina aktiivisesti kantaa yhteiskunnan tapahtumiin ottanut Lewis Hamilton ärähti sosiaalisessa mediassa Red Bullin neuvonantajana toimivalle Helmut Markolle. Hamilton poisti julkaisunsa kuitenkin nopeasti.

Kuusinkertainen F1-mestari Hamilton on viime viikkoina ottanut vahvasti kantaa tummaihoisiin kohdistuneeseen Yhdysvaltojen poliisiväkivaltaan ja tummaihoisten eriarvoiseen kohteluun. Hamilton on jakanut sosiaalisen median kanavillaan useita erilaisia kannanottoja aiheeseen liittyen.

Hiljattain mediassa levisi väitteitä, että Red Bullin neuvonantaja Helmut Markon mukaan yhteiskunnallisiin epäkohtiin puuttuminen olisi Hamiltonille häiriötekijä. Ilmassa on kuitenkin myös epäilyksiä siitä, onko Marko koskaan edes sanonut näin, koska alkuperäistä haastattelua ei ole löydetty.

Hamilton ei kuitenkaan sulattanut väitteitä hevillä, vaan antoi oman vastaiskunsa Markon suuntaan sosiaalisessa mediassa.

– Helmut, se tekee minut todella surulliseksi, että sinä pidät tummaihoisten tasa-arvoisten kohtelun eteen taistelemista häiriötekijänä. Olen itse asiassa aika loukkaantunut, Hamilton kirjoitti jo poistetussa Twitter-kirjoituksessaan.

– Minulle häiriötekijä oli se, kun fanit saapuivat paikalle mustissa kasvoissa kiusatakseen perhettäni kisaviikonloppuisin. Minulle häiriötekijä oli tarpeeton ja epäreilu kohtelu, jota jouduin kohtaamaan lapsena, teininä ja jopa nytkin ihonvärini vuoksi, Hamilton kirjoitti

Hamiltonin mukaan F1-sarjakin kaipaa muutosta, eikä Markon väitetyt lausunnot ole sopivia.

– Herää. Tämän lajin on muututtava, Hamilton sivalsi kirjoituksensa päätteeksi.

Hamilton tajusi kuitenkin mokansa nopeasti ja poisti julkaisunsa Twitteristä.

Lue myös:

    Uusimmat