F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamiltonin kohdalla tehty jättimoka havaittiin nopeasti – Valtteri Bottas kertoo tapahtumien kulusta: "Näin vain jonkun oudon merkin"

0:36
Lewis Hamilton ja Antonio Giovinazzi hairahtivat tulemaan varikolle väärään aikaan.

Mercedes tajusi Lewis Hamiltonin kisan pilanneen virheensä nopeasti, joten F1-tiimi ehti varoittaa Valtteri Bottasta siitä, ettei Monzan varikolle ollut asiaa Italian GP:n ratkaisuvaiheessa.

Mercedes reagoi nopeasti, kun turva-auto tuli radalle Haasin Kevin Magnussenin auton jäätyä pahaan paikkaan radan viimeiseen mutkaan.

Suurin osa kuskeista ei ollut vielä käynyt varikolla renkaidenvaihdossa, ja kisa oli päässyt juuri ihanteelliseen vaiheeseen ainoan pysähdyksen tekemistä varten.

Kisaa johtanut Lewis Hamilton ja Alfa Romeon Antonio Giovinazzi olivat kuitenkin ainoat, jotka tulivat tuossa tilanteessa sisään. Hetken oli epäselvää, mistä tämä johtui, mutta lopulta kävi ilmi, ettei varikolle saanut ajaa Magnussenin auton pahasta sijainnista johtuen.

Hamilton oli ehtinyt tehdä mokansa. Tästä oli tulossa ilmiselvä rangaistus. Valtteri Bottas kuitenkin pysyi radalla ja vältti kymmenen sekunnin varikkorangaistuksen.

– He käskivät minua tulemaan varikolle aika aikaisessa vaiheessa, koska se oli järkevintä tehdä siinä tilanteessa.

– Sitten he tietysti tajusivat, että varikon sisääntulo oli suljettu. Se taisi tulla liian myöhään Lewisille, joten hän ajoi sisään. Minulle he ehtivät sanoa, että pysy radalla, Bottas kertaa tapahtumien kulkua.

Hamilton yritti päästä pälkähästä valittamalla, että varikon porttien sulkemisesta kertova merkki oli harhaanjohtava. Viimeisissä mutkissa vilkkui keltainen rasti.

– On aika epätavallista, että he käyttävät tuota merkkiä. Minulle ei itse asiassa ollut ihan selvää, mitä se merkki tarkoitti, Bottas vahvisti omalta osaltaan.

– Näin vain jonkun oudon merkin viimeisessä mutkassa. Ajattelin, että se saattoi olla sitä varten, että varikko on suljettu. Siihen täytyy ehkä kiinnittää jatkossa vähän enemmän huomiota.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja