F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Lewis Hamilton säntäsi valittamaan rangaistuksestaan – pomo tukena: "Ei koskaan sanoisi mitään, mikä ei ole totta"

0:36
Lewis Hamilton ja Antonio Giovinazzi ajoivat suljetulle varikolle ja saivat rangaistukset.

Mercedeksen Lewis Hamilton suuntasi F1-sarjan kilpailujohtaja Michael Masin pakeille valittamaan rangaistuksestaan, kun Italian F1-kisa keskeytettiin punaisilla lipuilla. Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff puolusti kisan jälkeen tähtikuskiaan voimakkaasti.

Hamilton johti Monzan kisaa suvereenisti, kunnes Haasin Kevin Magnussenin kisa päättyi ulosajoon ja turva-auto tuli radalle. Brittikuski suuntasi renkaidenvaihtoon, kun varikkoportti oli suljettuna Magnussenin auton jäätyä pahaan paikkaan varikon portin kohdalle. Hamilton sai tästä kymmenen sekunnin stop and go -rangaistuksen, samoin kuin Alfa Romeon Antonio Giovinazzi.

Kisa keskeytettiin välissä Ferrarin Charles Leclercin ajettua rajusti seinään. Kilpailun ollessa kesken Hamilton kävi kisajohdon pakeilla ja valitti Masille rangaistuksestaan. Hän sanoi, ettei nähnyt taululla olleita keltaisia ristejä, jotka varoittivat varikon olevan suljettu.

Mercedes-pomo Toto Wolff tuki kuskiaan lujin sanoin.

– Me keskustelimme siitä, koska hän sanoi, ettei nähnyt niitä (signaaleja), mikä on ehdottomasti totta. Hän ei koskaan sanoisi mitään, mikä ei ole totta, Wolff kommentoi Crash.netin mukaan.

Hamilton ilmoitti kisan jälkeen ottavansa vastuun siitä, ettei hän nähnyt kyseisiä merkkejä. Mutta miksei hän nähnyt niitä? Wolff avasi tilannetta tarkemmin:

– Nuo keltaiset ristit olivat mutkan ulkopuolella. Mitään ei ollut sisäpuolella. Punaista valoa ei ollut varikon sisääntulon kohdalla. Siksi hän meni Michaelin luokse ja sanoi, että "en nähnyt sitä".

"Ilmassa oli sekaannusta"

Rangaistuksen tuoneessa tapauksessa oli Wolffin mukaan kyse "oudosta tapahtumaketjusta", johon Mercedes "olisi voinut ehkä havahtua aiemmin".

– Yksi Haaseista oli parkkeerattu oikealle, lähelle sisääntuloa Parabolicassa, ja siellä oli yksi keltainen (merkki). 11 sekuntia myöhemmin turva-auto päästettiin liikkeelle.

– Kun turva-auto päästettiin liikkeelle, he laittoivat varikon sisääntulon punaiseksi, mutta se ei ollut täsmälleen punainen, vaan ulkopuolella oli kaksi keltaista ristiä.

– Yksi strategisteistamme huusi radioon, kun oltiin menossa varikolle. Ilmassa oli sekaannusta. Emme pystyneet näkemään merkkejä, ja tästä tuli tapahtumaketju, joka pilasi Lewisin kisan. Emme ole iloisia, mutta tämä vain pitää ottaa leukaan.

Kun kisa pääsi uudelleen käyntiin, Hamilton putosi rangaistuksensa sovittamisen jälkeen Giovinazzin kanssa joukon perälle. Hamilton parsi itsensä lopulta seitsemänneksi ja otti lisäpisteen kisan nopeimmasta kierroksesta.


2:31
Lewis Hamilton kommentoi kisaansa: "Se, mikä ei tapa, vahvistaa."

Hamiltonin johto MM-sarjassa säilyi tukevana. Viidenneksi Monzassa ajanut tallikaveri Valtteri Bottas on 47 pisteen päässä ja kisan keskeyttänyt Red Bullin Max Verstappen 54 pinnaa Hamiltonia perässä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja