Lewis Hamilton kieltäytyi tottelemasta Mercedeksen määräystä – ”Miksi olisi pitänyt ottaa riski?”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ajoi kotikisansa voittoon sunnuntaina Silverstonen radalla. Hamilton sai kisan avauspuoliskolla niin sanotun ilmaisen varikkopysähdyksen radalle tulleen turva-auton myötä. Kilpailun loppuhetkillä Mercedes määräsi Hamiltonin varikolle, mutta brittikuski vähät välitti tästä.

Seitsemän kierrosta ennen loppua Hamiltonilla oli sauma tehdä toinen ilmainen varikkopysähdys, sillä hänen takana toisena tulleen tallikaverin Valtteri Bottaksen oli pakko hakea vielä uudet pyörät rengassäännön täyttämiseksi.

Kansainväliseen TV-lähetykseen välitettiin Mercedeksen viesti, jossa Hamilton kutsuttiin varikolle.

Sinne hän ei koskaan tullut.

Hamiltonilta kysyttiin kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa siitä, miksi hän kieltäytyi tottelemasta Mercedeksen määräystä?

– Miksi olisi pitänyt ottaa riski? Hamilton heitti takaisin.

– Kyllä, minulla oli sauma käydä varikolla, mutta siinä on kaikkea. Sinne tulo, itse pysähdys ja siitä tuleva ylimääräinen paine mekaanikoille. Ei siinä, että jotenkin epäilisin heitä, mutta silloin antaa sauman sille, että jotain voi sattua, britti jatkoi.

Hamiltonin mukaan hänen käyttämät kovat renkaat olivat vielä varsin hyvässä kunnossa.

– Mietin, että ”miksi minun pitäisi pysähtyä?” Se olisi tuonut vain meidät (Hamiltonin ja Bottaksen) lähemmäs toisiamme. Olin vain, että ”noh, seitsemän kierrosta jäljellä”. 21 sekunnin ero olisi ollut kuitenkin vaikea saavutettavaksi, vaikka renkaat olisivat alkaneet loppua.

– Joten päätin, vaikka se onkin harvinaista, olla tottelematta tallin käskyä, koska ajattelin, että tuo oli paras ratkaisu minun kannaltani, Hamilton perusteli.

MM-sarjaa johtava Hamilton perusteli myös ratkaisua sillä, että hänen perjantain harjoituksissa ajama kisaveto oli ollut niin onnistunut, että hän saattoi luottaa renkaiden kestävän loppuun asti.

Kaiken kukkuraksi Hamilton ajoi vielä kisan loppuun nopeimman kierroksen. Nyt hänen ja MM-taulukossa toisena olevan Bottaksen ero on 39 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat