Lewis Hamilton päätyi karmivien rasististen viestien kohteeksi – F1, FIA ja Mercedes reagoivat

F1-talli Mercedes, kansainvälinen autoliitto FIA ja F1-sarja ovat ottaneet tiukasti kantaa sosiaalisessa mediassa esiintyneisiin rasistisiin viesteihin, joita kohdistettiin Mercedeksen brittikuskia Lewis Hamiltonia päin.

Hamilton oli sunnuntaina osallisena rajussa kolarissa, jossa Red Bullin Max Verstappen ajautui vauhdilla päin ratavalleja. Hamilton osui tilanteessa Verstappenin auton takapäähän, mikä aiheutti rajun ulosajon.

Verstappen vietiin sairaalaan tutkittavaksi, kun taas Hamilton pystyi jatkamaan ajamista.

Mercedeksen brittikuski voitti lopulta Britannian GP:n.

Hamiltonin ja Verstappenin kolari herätti kovaa tunnekuohuntaa sosiaalisen median puolella. Ylilyönneiltä ei vältytty, kun useat käyttäjät esittivät karuja solvauksia Hamiltonin suuntaan.

Kansainvälinen autoliitto FIA ja F1-sarja yhdessä Mercedeksen kanssa reagoivat rasistisiin solvauksiin yhteisellä kannanotollaan.

– Tällaiselle käytökselle ei ole mitään paikkaa lajissamme. Väärinkäytöksiin syyllistyneet henkilöt on laitettava vastuuseen teoistaan, Mercedes, F1 ja FIA vaativat yhteistiedotteessaan.

Hamilton sai Verstappen-kolarista kymmenen sekunnin aikarangaistuksen. Aihe oli isosti tapetilla F1-varikolla heti kolarin ja kisan jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja