F1-legendalta suora viesti Lewis Hamiltonille – "Se on sääli"

Katso videolta Tulosruudun raportti viikon takaisesta Kanadan GP:stä.

Formula ykkösten kolminkertainen maailmanmestari Jackie Stewart kertoi Convex Conversation -podcastissa, että Mercedeksen Lewis Hamiltonin olisi aika lopettaa uransa. 83-vuotias Stewart antoi myös oman ehdotuksensa uran jälkeiselle ajalle.

Viime kaudella niukasti maailmanmestaruuden hävinneen Hamiltonin kausi on ollut erittäin vaikea. Hän on yltänyt kahdesti palkintokorokkeelle ja on MM-pisteissä kuudentena. Molemmat Ferrarit sekä Red Bullit ja oma tallikaveri George Russell on pisteissä edellä.

– Hänellä on hiukan ongelmia, koska hänellä on tallikaveri, joka on usein häntä nopeampi ja hänellä on vaikeuksia käsitellä sitä. Lewis kuuluu sellaisiin kuljettajiin, jotka ovat parhaimpia omassa sukupolvessaan, yhdessä Ayrton Sennan ja Alain Prostin kanssa. Haluaisin kuitenkin mielelläni nähdä hänen lopettavan nyt, Stewart summasi.

– Se on sääli, että hän ei lopettanut uransa huipulla ja uskon, että hän ei tule tekemään sitä nytkään. Samalla olisi kuitenkin fiksumpaa lopettaa kuin olla pystymättä tekemään samoja asioita kuten aiemmin, Stewart jatkoi.

Stewart ehdottaakin, että Hamilton voisi panostaa toisenlaiseen uraan.

– Hänellä on musiikkinsa ja hän rakastaa muotia. Hän sopisi muotialalle ja olen varma, että hän olisi myös menestyksekäs, Stewart totesi.

37-vuotiaalla Hamiltonilla on Mercedeksen kanssa jäljellä sopimusta vielä ensi kausi. F1-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Iso-Britannian GP:llä Silverstonen radalla.

Lue myös:

    Uusimmat