Lewis Hamiltonilta nähtiin poikkeuksellisen tökerö temppu – F1-kuski: ”En ole vihainen, olen pettynyt”

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton ei ole tullut tunnetuksi mitenkään kolariherkkänä kaverina. Sunnuntain Brasilian GP:n jälkeen Hamilton myönsi itsekin syyllistyneensä johonkin, jota hän ei ole paljoa harrastanut F1-uransa aikana.

Hamilton haki kisan lopussa uhkarohkeaa ohitusta Red Bull -kuljettaja Alexander Albonista kohtalokkain seurauksin.

Mercedeksen brittikuski Hamilton pyöräytti Albonin, joka tipahti joukon hännille.

– Minulta ei näe käytännössä koskaan tällaista – kolareita muiden kuskien kanssa, Hamilton hämmästeli itsekin kisan jälkeen.

Hamilton otti syyt niskoilleen, eikä hän edes selitellyt kolaria kisan tuomaristolle.

Britille tuomittiin aikarangaistus, mikä pudotti hänet kolmannelta sijalta seitsemänneksi. Tämä tuskin lämmitti Albonia, joka tipahti palkintopallilta sijalle 13.

– On selvää, että hän ei meinannut tuota. En ole vihainen Lewisille, Albon totesi Racerille.

– Totta kai halusin päästä palkintopallille ja tuntui siltä, että olisin ansainnut sen paikan. Mutta näin kävi. Olen hieman pettynyt, mutta tämä on kilvanajoa. Keskitymme nyt Abu Dhabiin, Albon jatkoi tunnelmointiaan.

Ennen kolaria Albon oli toisena. Thaimaalaisen tulokaskuljettajan mukaan hän yllättyi, kun Hamilton lähti hakemaan ohitusta normaalista poikkeavassa paikassa.

– Jos rehellisiä ollaan, niin en uskonut, että hän yrittäisi ohitusta siinä kohtaa. Uskoin, että hän yrittäisi ohitusta myöhemmin ensimmäisessä mutkassa. Hänellä oli kyllä vauhtia sitä varten.

– Ehkä hän halusi vain ohittaa minut nopeasti, jotta hän olisi päässyt taistelemaan vielä Maxia (Verstappen) vastaan kisan lopussa. Sen ymmärrän täysin, mutta nyt se maksoi hintaa, Albon pohti.

F1-kausi päättyy ensi viikolla Abu Dhabissa.

Lue myös:

    Uusimmat