F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Red Bull -pomo raivostui Lewis Hamiltonille

1:51

Mercedeksen Lewis Hamilton aiheutti jälleen harmeja Red Bullin thaimaalaiskuljettajalle Alexander Albonille. Sunnuntain Itävallan GP:ssä Hamilton pyöräytti Albonin, joka putosi joukon hännille. Lopulta Albonin kisa katkesi keskeytykseen.

Red Bullin leirissä Hamiltonin temppua ei katsottu hyvällä.

F1-sarjan kuusinkertainen maailmanmestari osui Alboniin tilanteessa, jossa Red Bull -kuljettaja oli jo ehtinyt edelle. Hamiltonin auton eturengas osui Alboniin niin, että tämä päätyi hietikolle.

– Hän pilasi totaalisesti kisamme, Red Bull -pomo Helmut Marko raivosi Hamiltonista ORF:lle.

Marko ei ollut kiukkuinen pelkästään Hamiltonille, vaan myös kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaristolle. Tai pidemminkin F1-säännöille.

– Onhan se nyt, jos joku tekee noin ja saa viiden sekunnin aikarangaistuksen, mutta jää pisteille. Ja vertaa siihen, mitä toinen koki samassa tilanteessa. Se ei ole reilua, Marko murisi.

– Brasiliassa oli sama juttu. Taistelu kakkospaikasta, jossa Hamilton osui Alboniin. Koko systeemin järkevyyttä pitäisi miettiä uudelleen.

Marko viittasi viime vuoden Brasilian kisaan, jossa Hamilton osui Alboniin ohitustilanteen yhteydessä. Myös silloin brittikuskille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus, joka pudotti häntä tuloslistalla alaspäin.

– Lewisille on ihan sama, että onko hän toinen tai neljäs. Ei sillä ole väliä, Marko jatkoi murinaa.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toivoi puolestaan pahoitteluelettä Hamiltonilta.

– Lewis teki väärän ratkaisun. Olisi hyvä, jos hän pyytäisi anteeksi sitä, Horner mietti.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja