Paljastus: Lewis Hamilton teki suoraselkäisen tempun – ei mennyt edes tuomariston eteen

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton pilasi Red BullinAlexander Albonin kisan sunnuntain Brasilian GP:n loppuhetkillä. Hamilton ahnehti liikaa ohitusyrityksessä, mikä kostautui. Kisan jälkeen brittikuski osoitti melkoista suoraselkäisyyttä.

Tilanteessa Hamilton oli tipahtanut kisassa kolmanneksi, kun hän haki uudet renkaat varikolta turva-auton tulon yhteydessä. Hamilton pyrki nousemaan takaisin toiseksi mutkan 10 yhteydessä. Pitkältä takamatkalta tullut yritys epäonnistui.

Albon pyörähti ja tipahti joukon hännille. Hamilton sen sijaan nilkutti maaliin kolmantena.

Kisan jälkeen Hamiltonille tuomittiin viiden sekunnin aikarangaistus Albon-kolarista. Tämä tiputti hänet seitsemänneksi.

Nyt koko jupakan tausta paljastui.

Kisan jälkeisissä tutkinnoissa tuomaristo kuulee tapaukseen liittyviä kuljettajia ja heidän talliensa edustajia. Näin oli tarkoitus toimia myös Hamiltonin ja Albonin kohdalla.

Toisin kävi.

Hamilton ei selitellyt pätkän vertaa tapahtunutta, vaan hän ilmoitti ottavansa syyt niskoilleen. Hamilton ei mennyt lopulta ollenkaan tuomariston eteen.

Autosportin mukaan Mercedeksen urheilupäällikkö Ron Meadows välitti viestin tuomaristolle ja kisapäällikölle Michael Masille.

– He kertoivat, että ”ei meitä tarvitse tutkia”. Lewis on myöntänyt virheensä, Masi paljasti.

– Sitten siitä tuli aika yksinkertainen tutkinta! Masi naurahti.

Hamilton painotti kisan jälkeisissä haastatteluissa, että kolari oli täysin hänen vikansa. Brittikuski pyysi Albonilta anteeksi tapahtunutta.

– Otan täysin syyt niskoilleni. Olin kuitenkin se, joka tuli tilanteeseen takaa päin, Hamilton totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat