Lewis Hamilton tyrmää Red Bullin vihjailut – Mercedeksellä tehty läpimurto F1-autonsa ongelman kanssa?

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoo tiimin saaneen F1-voimayksikkönsä polttomoottoria vaivanneet viat korjattua parahiksi Lewis Hamiltonin mestaruustaistelun ratkaisuhetkille.

Mercedes on joutunut kauden aikana suuriin ongelmiin polttomoottorinsa luotettavuuden kanssa. Valtteri Bottaksella on menossa jo kauden kuudes moottori, ja myös Lewis Hamilton on joutunut ottamaan lähtöruuturangaistuksia moottorivaihdosten takia.

Pelko siitä, että hurjan F1-kauden 2021 mestaruus Hamiltonin ja Red Bullin Max Verstappenin välillä ratkeaa moottorirangaistuksiin, näyttää hälvenevän.

– Olemme nyt luottavaisempia yhden tietyn ongelman kanssa, joka näyttää nyt ratkaistulta, tallipäällikkö Toto Wolff sanoi lauantaina Meksikossa Motorsport.comin mukaan.

Kautta on kuitenkin jäljellä vielä viisi osakilpailua, joten Hamiltonin pääsy loppuun nykyisellä moottorillaan ei ole vielä täysin varmaa.

– Päätämme sen, pitääkö meidän ottaa rangaistus vai ei. Täällä me emme sitä varmasti tee, Wolff vakuutti.

– Ehkä emme tarvitse enää sellaista kauden loppuun mennessä, hän lisäsi.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on vihjaillut julkisesti, että Mercedes joutuisi vielä kauden aikana turvautumaan moottorivaihdokseen ja lähtöruuturangaistukseen – mahdollisesti jopa tänä viikonloppuna Meksikossa.

Hamilton on jo melko varma, ettei näin käy, vaikka Mercedeksen uumoiltiin ottaneen moottoreistaan ekstratehoja irti heti perjantain ensimmäisissä harjoituksissa.

– Rangaistus? Ei. Me säädämme moottoriasetuksiamme harjoitellaksemme niitä, mutta ei meillä ole enää rangaistuksia tulossa, Hamilton vakuutti.

Lue myös:

    Uusimmat